FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međimurska banka će se pripojiti PBZ-u

Autor: nbrc
ZAGREB, 23. veljače 2012. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) objavila je danas da bi do kraja studenoga ove godine PBZ-u trebala biti pripojena Međimurska banka, banka članica PBZ Grupe.

Nakon dugogodišnje uspješne poslovne suradnje i pripadnosti PBZ Grupi, Međimurska banka i PBZ zajednički su pokrenuli aktivnosti pripajanja Međimurske banke PBZ-u. Planirani datum pripajanja je 30. studenog ove godine, navodi se u priopćenju PBZ-a.

Privredna banka Zagreb ima 100 posto udjela u temeljnom kapitalu Međimurske banke, koja je članica PBZ Grupe od 2000. godine, te je ovo završni korak koji vodi k njenoj potpunoj integraciji u sustav PBZ-a, ističu iz te banke.

Time želimo dodatno osnažiti poziciju i značaj PBZ Grupe u Međimurskoj županiji, a time omogućiti i znatna daljnja ulaganja u nove bankarske proizvode i usluge, ističu iz PBZ-a.

Po ispunjenju svih potrebnih regulatornih zahtjeva i aktivnosti, PBZ bi do kraja studenoga ove godine u svoju buduću novu podružnicu implementirao svu potrebnu informatičku tehnologiju, kanale distribucije, kreditne, kartične i depozitne proizvode i usluge i tehnologiju rada, navode iz PBZ-a i dodaju da će se poslovanje klijenata Međimurske banke tijekom cijelog procesa pripajanja odvijati u potpunosti nesmetano.

Međimurska banka posluje na regionalnom tržištu sjeverne Hrvatske (Međimurska i Varaždinska županija) i s mrežom od 16 poslovnica, kako ističu iz PBZ-a, najprofitabilnija je regionalna banka srednje veličine u zemlji.

Prošle je godine Međimurska banka ostvarila dobit nakon oporezivanja od 32,5 milijuna kuna, na kraju 2011. ukupna joj je aktiva iznosila 2,83 milijarde kuna, a stopa adekvatnosti kapitala 20,10 posto (minimalno propisana je 12 posto).

PBZ je druga po veličini banka u Hrvatskoj, ima oko 1,6 milijuna klijenata, poslovnih subjekata i građana, najrazgranatiju mrežu podružnica i poslovnica, više od 200 poslovnica u pet regija i oko 600 bankomata.

Tržišni udjel PBZ-a se u različitim segmentima poslovanja kreće do 20 posto, a u kreditnim karticama i više od 30 posto.

Na kraju 2011. stopa adekvatnosti kapitala PBZ-a iznosila je 20,35 posto, aktiva PBZ-a iznosila je 67,5 milijardi kuna, a PBZ Grupe 74,2 milijarde kuna.

PBZ Grupa je prošle godine, prema nerevidiranim rezultatima, zabilježila neto dobit od 1,27 milijardi kuna.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙