FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Finance: U centralnoj banci razmišljaju o prisilnoj upravi u NLB-u

Autor: lfia
LJUBLJANA, 7. veljače 2012.(Hina) - Polovica od 400 milijuna gubitka u slovenskom bankarskom sektoru u prošloj godini otpada na najveću slovensku banku, Novu Ljubljansku banku (NLB), a guverner središnje banke Marko Kranjec razmišlja o tome da bi u nju trebalo postaviti prinudnu upravu, objavile su u utorak slovenske "Finance" ne navodeći izvor svoje informacije.

Sam Kranjec je odbio komentirati pisanje slovenskog poslovnog dnevnika, koji tvrdi da je poslovanje najveće slovenske banke u zastoju jer se čeka kako će na njene odluke djelovati nova vlada koja će biti potvrđena u petak, s obzirom da je direktor Božo Jašovič već dao ostavku i sada radi kao vršitelj dužnosti, a nepopunjen je i njen nadzorni odbor.

Radovan Žerjav, koji bi u novoj vladi trebao preuzeti mjesto ministra za gospodarstvo, izjavio je u utorak prilikom predstavljanja programa nove vlade pred odborom za gospodarstvo da u državnom proračunu neće biti 400 milijuna eura, koliko je potrebno za dokapitalizaciju NLB-a te da je moguće da država smanji sadašnji vlasnički udjel u banci na 25 posto plus jednu dionicu. Žerjav je istaknuo da se Slovenija ubuduće neće moći gospodarski razvijati ako ne privuče više stranih investicija.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙