FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 2. veljače 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Nacionalno vijeće HDZ-a usvojilo je jučer kriterije za vođenje unutarstranačkih izbora i zaključilo da potencijalni kandidati i kandidatkinje za stranačke dužnosti kandidature trebaju dostaviti do 5. svibnja. Potencijalni kandidati će status kandidata za neku od stranačke dužnosti steći prikupljanjem potpisa izabranih izaslanika, rekla je novinarima predsjednica HDZ-a nakon višesatne sjednice Nacionalnog vijeća. Najavila je da će sva imena izaslanika biti poznata do 5. svibnja pa će kandidati moći prikupljati potpise do 19. svibnja, dan prije održavanja 15. općeg sabora HDZ-a. Svatko od kandidata moći će cijelo vrijeme sudjelovati u izbornom procesu u organizacijama kojima pripada, kazala je predsjednica HDZ-a. "To je jedan od pokušaja da utječemo da nitko od kandidata za bilo koju dužnost ne pritišće na slobodan izbor na svim stranačkim razinama - od temeljenog ogranka do županijskog odbora", rekla je Kosor. Kandidati će od 5. do 20. svibnja moći obići Hrvatsku, koristiti prostorije podružnice za predstavljanje, ali će sve ostale troškove morati sami snositi, čme se, rekla je Kosor, žele za sve osigurati jednake uvjete. Najveći broj izaslanika do sada, kazala je Kosor, bit će izabran tajnim glasovanjem, njih 91 posto, dok će ostali bit odabrani prema dužnostima koje trenutno obavljaju.

ŠIBENIK - Zbog izrazito niskih temperatura i snijega koji je napadao tijekom poslijepodneva Šibensko-kninska županije je donijela odluku da danas neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama na županijskom području, obavijestili su iz Ureda župana. O početku nastave šibensko-kninski župan Goran Pauk odluku će donijeti sutra. U Šibeniku i ostalim djelovima županije poslijepodne je pao snijeg, a temperature su se spustile ispod ništice. Vremenske nepogode izazvala su i probleme na prometnicama. Iz PU šibensko-kninske obaviještavaju kako su se tijekom poslijepodneva dogodile četiri prometne nezgode s materijalnom štetom.

KOPRIVNICA - Na Podravskoj magistrali, između mjesta Plavšinac i Novigrada Podravskog, sinoć je automobil naletio na biciklista koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo, doznaje se u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj. Kako je očevid u tijeku taj je dio magistrale zatvoren pa policija promet usmjerava na okolne ceste. Na mjestu gdje se dogodila nesreća prometnica nije osvijetljena. To je drugo ovogodišnje smrtno stradavanje biciklista na području te Policijske uprave. Zbog nesreće koja se dogodila prije desetak dana djelatnici prometne policije Koprivničko-križevačke županije prošli su četvrtak provodili preventivno–represivnu akciju nadzora biciklista u prometu. Tom prilikom obavljen je nadzor 65 biciklista od kojih je njih 35 kažnjeno, ponajviše zato što nisu koristili svjetla i nosili reflektirajuće prsluke.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙