FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anketiranje studenata o neprihvatljivom ponašanju u akademskoj zajednici

Autor: mbur
ZAGREB, 22. veljače 2012. (Hina) - U okviru IPA projekta "Uspostavljanje sveučilišnog pravnog okvira za borbu protiv korupcije i diskriminacije u akademskoj zajednici", tijekom sljedeća tri tjedna provodi se online anketa za zagrebačke studente kako bi se prikupili podaci potrebni za razvijanje i implementiranje pravnog okvira te mehanizama za suzbijanje pojava neprihvatljivih oblika ponašanja u akademskoj zajednici (korupcije, diskriminacije i dr.).

Ispunjavanjem kratkog i anonimnog anketnog upitnika, objavljenog na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu i fakulteta, studenti će moći odgovarati na pitanja jesu li se i u kojoj mjeri tijekom svoga studiranja susretali s korupcijom, diskriminacijom, plagiranjem, prepisivanjem ili seksualnim uznemiravanjem, izvijestilo je danas Sveučilište u Zagrebu.

Svi materijali koji će se koristiti u ovom istraživanju strogo su povjerljivi, a dobiveni podaci bit će promatrani grupno, a ne na individualnoj razini, u svrhu izrade pravnih akata i razrade edukacijske kampanje.

Rektorat Sveučilišta u Zagrebu započeo je s provođenjem tog projekta u svibnju 2011. u cilju unapređenja akademskog integriteta.

Projekt se financira iz sredstava IPA 2008, traje dvije godine, a u njega su uključena i sveučilišta u Osijeku, Rijeci i Splitu te studentske udruge Pravnik, eStudent i Elsa.

U okviru projekta planira se izrada nacrta i plana za suzbijanje korupcije i diskriminacije, revidiranje postojećeg Etičkog kodeksa Sveučilišta u Zagrebu i etičkih kodeksa njegovih sastavnica, usvajanje potrebnih dodatnih pravnih akata te implementacija i uvođenje pravnog standarda.

Također, bit će osnovan odjel za promociju i zaštitu etičkih principa na Sveučilištu, uspostavljen specijalizirani internetski portal, održan veći broj radionica, seminara i okruglih stolova, osmišljene i tiskane brošure, letci i plakati kojima će se članovi akademske zajednice i studenti upoznavati s akademski prihvatljivim oblicima ponašanja i dr.

(Hina) xmb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙