FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Program Erasmus predstavljen na FER-u

Autor: ipet
ZAGREB, 1. veljače 2012. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) jedan je od vodećih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kada je riječ o uključenosti studenata u program Erasmus - najpoznatiji program akademske mobilnosti u Europi, rečeno je na današnjem predstavljanju toga programa na kojemu su studenti pozvani da se do 15. veljače prijave za sudjelovanje u Erasmusu.

Do sada su u razmjeni studenata sudjelovala 123 studenta toga fakulteta koji u Erasmusu sudjeluje od 2009., podsjetio je prodekan za nastavu Davor Petrinović i istaknuo da ove akademske godine na FER-u prvi put studira 20 stranih studenata.

Prodekan Petrinović izvijestio je studente da su iskustva njihovih kolega koji su sudjelovali u Erasmusu vrlo dobra te ih je pozvao da se prijave kako bi studirali na prestižnim europskim sveučilištima i fakultetima s kojima FER ima ugovore o suradnji i razmjeni te da i tako pridonesu promociji svoga fakulteta.

Erasmus-ov koordinator na FER-u docent Jan Šnajder istaknuo je da studenti moraju do 15. veljače predati on-line prijave, ali i 'papirnate' prijave te ih uputio da se za sve dodatne informacije jave voditeljici FER-ova Ureda za projekte i međunarodnu suradnju Jasni Matijević.

Šnajder je vodio i program prezentacije tijekom kojega su studenti na neposredan način govorili o svojim iskustvima studiranja u Švedskoj, Danskoj, Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Slovačkoj i Austriji. O svojom iskustvima studiranja na FER-u te o Erasmusu općenito govorili su student iz Poljske te dvojica 'Erasmusovaca' iz Španjolske koji su posebice ukazali na kulturološku dimenziju toga programa.

Jasna Matijević upoznala je studente s osnovnim podatcima o Erasmusu i upozorila da je mobilnost u Hrvatskoj ispod europskoga prosjeka. Izvijestila je da je do sada u programu Erasmus sudjelovalo više od dva milijuna studenata te o cilju do ih do kraja 2013. bude tri milijuna.

Na tribini je sudjelovalo oko stotinu studenata, a prisustvovala joj je i Ida Ogulinac, Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zagrebu te dekan FER-a Nedjeljko Perić koji je istaknuo da je Erasmus program mnogim sveučilišnim studentima pruža priliku da prvi put žive u nekoj stranoj zemlji te je time postao socijalni i kulturni fenomen.

(Hina) xipet yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙