FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinski studenti dobivaju restoran

Autor: vvar
VARAŽDIN, 10. veljače 2012. (Hina) - Varaždin će sljedeće godine konačno dobiti studentski restoran i s time odgovarajuće rješenje problema prehrane studenata na jednome mjestu, a ne više u privatnim ugostiteljskim objektima, rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na konferenciji za novinare.

Izvijestio je da su se predstavnici grada početkom ovog mjeseca sastali s dekanima svih varaždinskih fakulteta i predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu, a dogovorili su se da konačno počne izgradnja restorana uz Studentski dom u Merlićevoj ulici. Kapacitet bi mu trebao biti 300 mjesta, financirat će ga Sveučilište u Zagrebu, a Varaždin će dati zemljište i infrastrukturu.

"U ožujku će se raspisati javni arhitektonski natječaj. Radovi na izgradnji trebali bi početi krajem ove ili početkom sljedeće godine, a restoran bi trebao biti dovršen do početka akademske godine 2013./2014.", rekao je ravnatelj varaždinskoga Studentskog centra Nenad Milijaš. Najavio je da će se uz projekt restorana napraviti i idejno rješenje za nove paviljone studentskog doma budući da ima potrebe za dodatnim smještajnim kapacitetima.

Osim o novome studentskom restoranu, na sastanku s dekanima i predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu bilo je riječi i o budućnosti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike, koji ove godine proslavlja 50. obljetnicu, izvijestio je dekan Vjeran Strahonja. Rekao je kako je predloženo da se dugogodišnji problem nedostatka prostora fakulteta, koji djeluje na dvije lokacije, riješi izgradnjom nove zgrade na mjestu bivše vojne pekarnice u Miškininoj ulici.

U planu je izgradnja nove zgrade površine oko 15 tisuća metara četvornih sa svim onim sadržajima uobičajenima za sveučilišne kampuse, istaknuo je Strahonja te dodao da bi se taj projekt financirao iz strukturnih fondova. Izgradnja bi počela 2014. godine, a trebala bi završiti do početka akademske godine 2016./2017.

"Budući da bi nova zgrada tog fakulteta bila izgrađena na udaljenosti od samo nekoliko stotina metara od studentskog doma i budućeg restorana, time bi objedinili sveučilišni kampus na zadovoljstvo svih studenata, kojih u Varaždinu sada ima oko pet tisuća", istaknuo je gradonačelnik Habuš.

Rekao je kako se odustalo od uređenja Centra za mlade na mjestu bivše vojne pekarnice te da će to pitanje, u dogovoru s mladima, biti rješeno na neki drugi način.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙