FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena Zimska akademija Europskih demokratskih studenata

Autor: mbuj
ZAGREB, 22. veljače 2012. (Hina) - Zimska akademija Europskih demokratskih studenata (EDS) koja je na temu "Demokratski procesi na Balkanu – promocija europskih vrijednosti i ljudskih prava" okupila više od osamdeset mladih iz cijele Europe i Bliskog Istoka, danas je otvorena u Zagrebu.

U organizaciji Sveučilišne organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) Akademija će se u Zagrebu održavati do 26. veljače, a otvorili su je Zvonimir Frka-Petešić iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova i predsjednik Europskih demokratskih studenata (EDS) Juraj Antal.

Frka-Petešić naglasio je da Hrvatska, kao zemlja koja je potpisala Ugovor o pristupanju EU, želi aktivno pomoći zemljama regije u pristupnome procesu upoznajući ih sa svojim iskustvima tijekom pregovora, a na taj je proces i njegovu važnost za promociju europskih vrijednosti u svome govoru ukazao i predsjednik Europskih demokratskih studenata Juraj Antal.

Europski demokratski studenti (EDS) su najveća studentska organizacija u Europi te jedna od najutjecajnijih međunarodnih organizacija za mlade i studente. Utemeljeni su 13. svibnja 1961. i studentska su asocijacija Europske pučke stranke (EPP). Okupljaju četrdeset i tri organizacije iz trideset i šest zemalja i predstavljaju 1,6 milijuna mladih.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg novinarima je nakon otvorenja Akademije izjavio kako HSS ima tradicionalno organiziranu Sveučilišnu organizaciju mladih, koja je asocijacija unutar HSS-a i članica je Europskih demokratskih studenata (EDS).

"Nama je do mladih stalo, stalo nam je do obrazovanja i naravno da Sveučilišna organizacija mladih HSS-a ima vrlo visoku poziciju unutar same stranke", rekao je Hrg.

Sudionici Akademije će između ostalog posjetiti i Hrvatski sabor, gdje će ih primiti članovi Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a u okviru Akademije predviđeno je i da predavanje o manjinama u Hrvatskoj održi saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac (SDSS).

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙