FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAP se usmjerava na javni sektor, izvoznike i malo i srednje poduzetništvo

Autor: tmis
ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Nakon izazovne prošle godine, u informatičkoj tvrtki SAP očekuju da će takva biti i ova godina, u kojoj će svoju poslovnu strategiju snažno usmjeriti na javni sektor i javne servise, hrvatske izvoznike, te malo i srednje poduzetništvo, najavljeno je na današnjoj novinskoj konferenciji te tvrtke.

SAP je prošle godine ostvario 47,5 milijuna ukupnih prihoda, što je pad od 3 posto u odnosu na godinu prije, rečeno je na konferenciji.

Unatoč padu ukupnih prihoda, SAP je prošle godine ostvario rast prihoda od softvera i održavanja za 20 posto u odnosu na 2010., te je zadržao vodeću poziciju na tržištu aplikacijskih softvera za poduzeća, istaknuto je na novinskoj konferenciji.

Iako je gospodarska situacija bila nepovoljna i kompanija nije imala većih projekata u servisnom području, lani je potpisala nove ugovore s nekoliko korisnika poput, Gradske plinare Zagreb, HRT-a, Ivančice, Zračne luke Pula i drugih.

Iz SAP-a navode i da su prošle godine bili usmjereni na predstavljanje i pozicioniranje novih usluga i proizvoda poput Mobility i Sybase rješenja te Business Intelligence alata, a da je rješenje za manje i srednje tvrtke doživjelo nove prilagodbe potpuno usmjerene na korisničke potrebe. Dodatne licence preuzeli su i neki od 'starih' korisnika, poput Autoceste Rijeka-Zagreb, Atlantic Grupe, Croatia Airlines-a, CROSCO-a, Ericsson Nikole Tesle, Fine, Plive i drugi.

„Prošla je godina predstavljala svojevrsni izazov koji smo prihvatili i godinu realizirali s povećanim brojem transakcija. Veliki dio tih transakcija predstavljaju upravo novi korisnici. Iako je izostalo velikih projekata kakve smo realizirali prijašnjih godina, stvorili smo dobar temelj na kojemu možemo očekivati naš rast. I dalje sam optimističan i vjerujem kako naš tim zajedno sa snažnom partnerskom mrežom može doprinositi razvoju hrvatskog gospodarstva, posebice u razdoblju ulaska Hrvatske u EU, izjavio je direktor SAP-a Igor Dropulić.

Za ovu godinu također kaže da je izazovna, te da će SAP svoju poslovnu strategiju snažno usmjeriti na javni sektor i javne servise, hrvatske izvoznike, te malo i srednje poduzetništvo. Povezano s time, najavio je da će SAP organizirati 29. veljače konferenciju "SAP A1 Arena" pod nazivom "Poslovanje u EU i kako se prilagoditi novim poslovnim izazovima".

(Hina) xtam ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙