FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovina se nada dogovoru proizvođača i prerađivača mlijeka

Autor: tper
ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas kako se nada da će se na današnjem sastanku Savjeta za mlijeko, ako ne postići kompromisno rješenje o otkupnoj cijeni mlijeka, onda bar doći blizu rješenja.

Ministarstvo poljoprivrede može biti samo moderator, netko tko će pomoći da se dogovor postigne, ali Ministarstvo nije u mogućnosti određivati otkupnu cijenu te na bilo koji način utjecati na nju, kazao je Jakovina naglašavajući da je jedini način postizanje kompromisnog rješenja, odnosno dogovor između proizvođača mlijeka i mljekarske industrije.

Jakovina smatra kako ne može biti jednostranih odluka mljekarske industrije o odustanku od promemorije o otkupnoj cijeni mlijeka koja je duže vrijeme bila nešto što je bilo prihvatljivo i proizvođačima i prerađivačima.

Kaže kako je svjestan da se primarni sektor proizvodnje mlijeka, ali i mljekarska industrija nalaze u nezavidnoj situaciji, ali jedino rješenje je kompromisno, tj. ono koje bi bilo prihvatljivo za obje strane.

Proizvođači mlijeka od jučer prosvjeduju ispred "Dukata" u Zagrebu i "Sirele" u Bjelovaru nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka koju im nudi "Dukat".

Mliječna industrija Dukat je u siječnju svojim kooperantima najavila da od veljače prelazi na tržišno utvrđivanje otkupne cijene mlijeka, te je za veljaču ponudila otkupnu cijenu od 2,30 kuna, što je 40 lipa manje od dosadašnje.

Proizvođači mlijeka traže povlačenje te Dukatove ponuđene cijene i traže prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU, odnosno poštivanje promemorije o otkupnoj cijeni,

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙