FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dukat: prosvjedi neće doprinijeti rješavanju problema u sektoru

Autor: tper
ZAGREB, 14. veljače 2012. (Hina) - U mlječnoj industriji Dukat smatraju kako prosvjedi ispred Dukata i ostalih prerađivača mlijeka neće doprinijeti rješevanju nagomilanih problema u sektoru već doprinose stvaranju dodatnih problema.

"Smatramo kako prosvjedi ispred Dukata i ostalih mljekara neće doprinijeti rješavanju nagomilanih problema u sektoru već naprotiv oni doprinose stvaranju dodatnih problema koje resorno Ministarstvo poljoprivrede, na čelu s ministrom Tihomirom Jakovinom, želi sustavno riješavati", navodi se u reagiranju Dukata na današnje prosvjede proizvođača sirovog mlijeka.

Iz Dukata napominju i kako vjeruju kako će se u sektoru ipak pronaći razumijevanje za kompleksnu problematiku s kojim su danas suočeni kako proizvođači tako i prerađivači mlijeka.

Stotinjak proizvođača mlijeka okupilo se danas u podne ispred Dukata u Zagrebu, a njih više od 300 sa 150 traktora ispred bjelovarske Sirele kako bi izrazili nezadovoljstvo otkupnom cijenom mlijeka.

Proizvođači mlijeka traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna i traže prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU, odnosno poštivanje promemorije o otkupnoj cijeni.

Za sutra je najavljen sastanak Savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede, a ukoliko se ne postigne zadovoljavajući dogovor, proizvođači za četvrtak najavljuju prosvjede ispred svih mljekara, a ne isključuju ni dolazak traktorima na prosvjede u Zagreb.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙