FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 14. veljače

Autor: dsta
ZAGREB, 14. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 14. veljače.

ZAGREB - Predstavnici T-Hrvatskog telekoma održat će konferenciju za novinare u povodu predstavljanja poslovnih rezultata T-HT-a za 2011. godinu (10,00 sati, HT, Savska cesta 32).

ZAGREB - Predstavnici AD Plastika, Erste&Steiermaerkische Bank i Zagrebačke burze potpisat će ugovor o obavljanju poslova specijalista za dionicu AD Plastika. Po potpisivanju ugovora AD Plastik će održati kratku prezentaciju (10,30 sati, Zagrebačka burza, Ivana Lučića 2a).

ZAGREB - Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka najavio je da će u utorak u podne ispred "Dukata" u Zagrebu i "Sirele" u Bjelovaru početi prosvjedi mljekara koji za cilj imaju prisiliti prerađivače mlijeka da se tripartitnim ugovorom stvore modeli za valorizaciju proizvodne i otkupljivačke cijene sirovog mlijeka. Proizvođači sirovog mlijeka traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kune te zahtijevaju otkupnu cijenu mlijeka od 4,09 kuna. (12,00 sati, Dukat, Marijana Čavića 9).

ZAGREB - Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u četvrtom tromjesečju prošle godine iznosila je 2,8 milijardi kuna, što je 6 posto više nego u istom razdoblju 2010., podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom je vrijednost prodaje iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata dosegnula 1,78 milijardi kuna i porasla je 22,4 posto, dok je vrijednost otkupa od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosila 1,04 milijarde kuna, što je pad od 13,7 posto. U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u četvrtom tromjesečju lani žitarice sudjeluju s 15,7 posto. Slijedi sirovo kravlje mlijeko s udjelom od 13,2 posto, grubo obrađeno drvo 12,7 posto, žive svinje sa udjelom od 10,3 posto itd.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙