FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo turizma i HGK dogovorili snažniju suradnju

Autor: tmis
ZAGREB, 17. siječnja 2012. (Hina) - Ministarstvo turizma i Hrvatska gospodarska komora (HGK) dogovorili su snažniju buduću suradnju oko izrade strategije razvoja hrvatskog turizma i drugih projekata, izvijestili su iz Ministarstva turizma nakon današnjeg sastanka ministra turizma Veljka Ostojića s predstavnicima HGK na čelu s predsjednikom HGK Nadanom Vidošević.

Istaknuvši da Ministarstvo želi u proces izrade strategije uključiti stručnjake iz turističkog sektora, ali i širu javnost, ministar Ostojić na sastanku je kazao da se jedino tako taj važan razvojni dokument turizma može što kvalitetnije i cjelovitije pripremiti.

Dodao je da će strategija biti osnova za povećanje konkurentnosti i baza za povlačenje sredstava iz fondova EU, kao i da su u tome i drugim područjima djelovanja izuzetno važni pomoć, sugestije i prijedlozi stručnjaka HGK.

Želju za još snažnijom daljnjom suradnjom Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore izrazio je i predsjednik HGK Vidošević istaknuvši da HGK ima i resurse i baze podataka koje stavlja na raspolaganje Ministarstvu turizma.

Potpredsjednica HGK Vesna Trnokop-Tanta kazala je da bi buduća suradnja trebala biti ostvarena po pitanju promocije i projekata EU, pri čemu bi bilo potrebno racionalno koristiti resurse.

Podršku inicijativama Ministarstva turizma, posebno oko snižavanja stope PDV-a te izrade strategije, dao je i predsjednik Turističkog poslovnog vijeća pri HGK Franco Palma predloživši da to Vijeće bude koordinator određenih aktivnosti.

Uz spomenuto razgovaralo se i o usklađivanju nastupa HGK i Hrvatske turističke zajednice na međunarodnim tržištima, o suradnji na području obrazovanja te o mogućnostima suradnje s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙