FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi slovenski ministar vanjskih poslova preuzeo poslove

Autor: lfia
LJUBLJANA, 13. veljače 2012.(Hina) - Novi slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u ponedjeljak je izjavio da ne planira veće promjene ni u djelovanju tog ministarstva niti u vanjskoj politici.

"Prioritet će biti u odnosima sa susjednim državama", rekao je Erjavec novinarima nakon što je s dosadašnjim ministrom Samuelom Žbogarom po uobičajenoj proceduri pri zamjeni vlada obavio uobičajenu primopredaju poslova.

Erjavec je zahvalio Žbogaru na "dobrom stanju" koje preuzima na području vanjskih poslova i u diplomatskom aparatu. Erjavec se najprije namjerava sastati s kolegama ministrima iz svih susjednih država, a najprije planira posjetiti Hrvatsku.

Erjavec je naveo kako nije sklon mijenjanju postupaka koje su prijašnja vlada i ministar vanjskih poslova pokrenuli vezane na arbitražni postupak s Hrvatskom, da očekuje raspravu o arbitraži pred vanjskopolitičkim parlamentarnim odborom, ali da je najvažnije da Slovenija dobro pripremi svoju argumentaciju za arbitražu.

Erjavec je za državne tajnike u ministarstvu vanjskih poslova izabrao bivše slovenske veleposlanike u Europskoj uniji i NATO savezu Igora Senčara i Božu Cerara.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙