FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski MVP pozdravio rezultate referenduma

Autor: lfia
LJUBLJANA, 23. siječnja 2012.(Hina) - Slovensko ministarstvo vanjskih poslova pozdravilo je u ponedjeljak rezultat referenduma o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, na kojemu su u nedjelju dvije trećine onih koji su izišli na referendum glasovali za pristupanje toj integraciji.

Takav rezultat "potvrđuje snažnu volju Hrvatske i njezinih građana za članstvo i pripadnost europskim vrijednostima", navodi se u izjavi slovenskog ministarstva vanjskih poslova, te dodaje da je pozitivan rezultat referenduma u Hrvatskoj zabilježen u vrijeme kad europska integracija prolazi kroz teškoće.

Ta činjenica dodatno naglašava da pozitivni trend proširenja integracije treba nastaviti, što će koristiti Hrvatskoj, Sloveniji kao susjednoj državi, zapadnom Balkanu, ali i Europskoj uniji u cjelini, navode u Ljubljani.

"U interesu Slovenije je da Hrvatska kao jedina susjedna država koja još nije u EU-u postane punopravna članica, nakon što se uspješno završe predviđeni postupci. Dosadašnja iskustva pokazuju da države koje graniče s novim članicama EU-a time mnogo dobivaju, a uvjereni smo da će tako biti i u hrvatskom slučaju. I Hrvatskoj će se s punopravnim članstvom otvoriti nove mogućnosti", poručilo je u izjavi slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙