FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel o priznanju Slovenije

Autor: lfia
LJUBLJANA, 15. siječnja 2012.(Hina) - Nekadašnji slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je u nedjelju, prisjećajući se priznanja Slovenije od strane nekadašnje Europske zajednice prije 20 godina, da su tada Slovenci bili svjesni "povijesnog trenutka" i jedinstveni, što danas kako je rekao nije slučaj.

"Političari i naši građani bili su svjesni tadašnjeg povijesnog trenutka. To je bilo vrijeme kad smo htjeli Sloveniju povući s Balkana, kad smo osnovali samostalnu državu, vrijeme obilježeno krajem Hladnog rata", rekao je Rupel, dodajući da takva svijest danas više ne postoji.

Rupel je rekao da su mu neki tadašnji europski političari, poput Giannija De Michelisa i Jacquesa Poosa otvoreno govorili da sa slovenskim priznanjem ne vide teškoća, no da će više problema biti sa Hrvatskom.

U izjavi povodom 20. obljetnice prizanja od strane EZ-a slovensko ministarstvo vanjskih poslova navelo je u nedjelju da Slovenija želi i dalje ostati aktivna članica međunarodne zajednice i svoju politiku još više s regionalnih transformirati u globalne okvire.

(Hina) xfl ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙