FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

ZAGREB - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor danas je odbacila napise u medijima da je pod istragom USKOK-a, nazivajući to insinuacijama i podmetanjima te dijelom unutarstranačke kampanje, a opovrgnula je i tvrdnje da je prijetila bivšem članu Uprave Croatia osiguranja i USKOK-ovu svjedoku u procesu Fimi-Media Damiru Mihanoviću. Kosor je novinarima podijelila i četiri e-maila koji joj je krajem 2009. i 2010. poslao Mihanović. Zanimljiva su joj, kazala je, imena koja koja navodi u mailovima, kao i osobe koje optužuje. U spornim se mailovima, među ostalim spominje i bivši direktor Croatia osiguranja Hrvoje Vojković koji je, kako tvrdi Mihanović, bio umrežen s bivšim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom, čijoj je privatnoj tvrtki Soboli, Vojković navodno dodijelio konzultantski posao u Croatia osiguranju. Mihanović Vojkovića proziva i da je u Croatia osiguranju zaposlio suprugu nekadašnjeg ravnatelja policije Olivera Grbića. "Ponosna sam na sve što sam radila kao predsjednica vlade i predsjednica HDZ-a u jačanju političkog ozračja za borbu protiv korupcije i kriminala, a moje se političko djelovanje temeljilo na glavnoj poruci, a to je da lopovi moraju u zatvor", poručila je Kosor sa današnje konferencije za novinare dodajući kako to isto misli i danas. Dodala je međutim kako je bila svjesna da će se ta borba "u nekom trenutku" kao bumerang okrenuti protiv nje i njezine stranke. Komentirajući medijske navode prema kojima je novac iz crnog fonda držan u sefu stranke do listopada prošle godine, Kosor je kazala kako je o sefu sve što zna rekla u Državnom odvjetništvu. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor odbacila je i optužbe nekih kandidata za predsjednika stranke da je kriva za nedavno raspuštanje valpovačkog HDZ-a, rekavši da su "promašili metu". "O raspuštanju gradskog odbora grada Valpova nisam bila obaviještena, nisam to naložila, nisam to tražila", poručila je Kosor dodajući kako je to bila autonomna odluka Županijskog odbora HDZ-a osječko-baranjske županije.

ZAGREB - Bivši član Uprave Croatia osiguranja i USKOK-ov svjedok u slučaju Fimi-Media Damir Mihanović ustvrdio je danas da su njegovi mailovi koje je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor podijelila novinarima promijenjeni kako bi se išlo nekome u korist te će tražiti elektronsko vještačenje da bi se utvrdila njihova vjerodostojnost. Pustimo USKOK-u da ispita moje optužbe na račun Jadranke Kosor, kazao je Mihanović večeras na konferenciji za novinare. Ponovio je da mu je 19. rujna 2011. prijetio ženski glas iz vrha vlade s telefonskog broja vlade na broj posrednika, a to se, kaže, dogodilo samo dva dana nakon intervjua u medijima u kojem je rekao da ne može samo Ivo Sanader biti glava korupcijske hobotnice i ukazao na neke druge ljude u vrhu HDZ-a. "Prijavio sam prijetnju DORH-u i očekujem da identificiraju taj glas", rekao je Mihanović, dodavši da je on taj glas prepoznao i da bi ga svi prepoznali iz prve, ali želi da istraga kaže svoje. O sadržaju prijetnji nije želio govoriti zbog tajnosti istrage.

KARLOVAC - Središnji uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Karlovca i Duge Rese, koji je od svibnja prošle godine u probnom radu, zadovoljio je sva tehnička očekivanja te je za 6. veljače zakazan tehnički pregled, najavio je direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija (ViK) novinarima i aktivistima ekoloških udruga za današnjeg obilaska postrojenja. Vrijednost izgradnje pročistača je 12 milijuna eura, a cjelokupnog projekta s dogradnjom kanalizacijske i vodovodne mreže je 36 milijuna eura, od čega su 22,5 milijuna eura bespovratna sredstva Europske unije iz ISPA programa.

PULA - Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas se u Puli sastao s predstavnicima istarskih zdravstvenih ustanova te gradonačelnicima Labina, Pazina, Poreča i Umaga u povodu inicijative građana koji su krajem prošle godine potpisali peticiju kojim traže učinkovito rješenje za hitnu medicinsku pomoć u tim gradovima, priopćio je danas ured istarskog župana. Prije rasprave predstavnici i aktivisti Centra građanske inicijative predali su ministru peticiju s 19 tisuća potpisa.

KARLOVAC - Središnji uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Karlovca i Duge Rese, koji je od svibnja prošle godine u probnom radu, zadovoljio je sva tehnička očekivanja te je za 6. veljače zakazan tehnički pregled, najavio je direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija (ViK) novinarima i aktivistima ekoloških udruga za današnjeg obilaska postrojenja. Vrijednost izgradnje pročistača je 12 milijuna eura, a cjelokupnog projekta s dogradnjom kanalizacijske i vodovodne mreže je 36 milijuna eura, od čega su 22,5 milijuna eura bespovratna sredstva Europske unije iz ISPA programa.

DALJ - Na željezničkom kolodvoru u Dalju danas su učenici, studenti, roditelji, radnici i mještani Dalja, Erduta i Bijeloga Brda prosvjedovali zbog ukidanja željezničke veze između tih mjesta i Osijeka u 15,35 i 16,42 sata. Prosvjed je poduprla i erdutska općina čiji je načelnik Jugoslav Vesić izjavio da ukidanje tih veza od početka prosinca prošle godine izaziva velike teškoće za 90 učenika srednjih škola, 15 studenata i 30-ak radnika. Istaknuo je kako ukidanjem tih veza učenici iz Dalja, Erduta i Bijeloga Brda koji se školuju u Osijeku, primjerice, ako ne stignu na vlak koji iz Osijeka polazi u 13,30 sati, moraju čekati sljedeći koji u Erdut polazi tek u 19,45 sati. Većina učenika, rekao je, mora tražiti da ih se pusti sa zadnjeg sata. Puna cijena autobusne karte za učenike i studente na mjesec stoji 860 kuna i "autobusni prijevoz je nezamisliv za sve obitelji, posebice one koje imaju dva školarca ili studenta, bez obzira na to što erdutska općina subvencionira autobusne mjesečne karte i one iznose 550 kuna", rekao je Vesić.

OSIJEK - Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te pranja novca osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) je pred osječkim Županijskim sudom podignulo optužnicu protiv bivšeg direktora osječke "Pivovare" dd Ivana Komaka, tri člana Nadzornog odbora, među kojima su njegovi sin i kći, protiv trgovačkog društva "Kasija" sa sjedištem u Jelisavcu te protiv Komakove supruge kao odgovorne osobe "Kasije", priopćio je ŽDO navodeći samo inicijale okrivljenika. Prvookrivljenog direktora Ivana Komaka, okrivljene članove nadzornog odbora istog društva Ivicu i Andreju Komak te Domagoja Njegovana tereti se, da su tijekom 2009. i 2010., u Osijeku, u nakani da prvookrivljenom Komaku pribave znatnu protupravnu imovinsku korist, u dva navrata donijeli odluke o isplati predujma dividende dioničarima, iako su bili svjesni poslovnih rezultata društva i uvjeta za isplatu dividende propisanih odredbama Zakona o trgovačkim društvima.

ZAGREB - Hrvatska policija je u sklopu međunarodne akcije usmjerene protiv dječje pornografije na računalnom sustavu zaplijenila stotinjak medija za pohranu podataka, a istragom je obuhvatila više osoba. Glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić potvrdila je danas Hini da je istraživanjem, u kojem sudjeluje nekoliko policijskih uprava, obuhvaćeno više osoba. Policija će, kazala je glasnogovornica, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja obavijestiti javnost o rezultatima akcije.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙