FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Slavonskom Brodu privremeno prihvatilište za beskućnike

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 6. veljače 2012. (Hina) - Zbog iznimne hladnoće i ekstremnih zimskih uvjeta Slavonski Brod u suradnji s mjerodavnim institucijama osposobio je privremeno prihvatilište za beskućnike.

Smještaj, hrana i topla odjeća osigurani su u prostorijama Mjesnog odbora Josip Juraj Strossmayer gdje danonoćno dežuraju djelatnici i volonteri Gradskog Crvenog križa. U provedbu projekta uključen je i Centar za socijalnu skrb te policija koja obilazi potencijalna okupljališta beskućnika kako bi ih obavijestila o otvaranju prihvatilišta.

Za sada je sklonište od hladnoće potražio samo 56- godišnji Brođanin koji je bez posla i krova nad glavom više od deset godina.

"Posebno je teško zimi u improviziranom smještaju bez ikakvog grijanja, bez vode, struje, .", kaže pozivajući i ostale koji su u sličnoj situaciji da ne čekaju da se temperature spuste i do najavljenih minus dvadeset.

Prema nekim procjenama u gradu živi desetak beskućnika. Poziv da se jave u privremeno sklonište uputio im je i Pero Grgić iz Crvenog križa.

Gradske vlasti imaju plan otvoriti stalno prihvatilišta za beskućnike što je i zakonska obveza.

(Hina) xsbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙