FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Val hladnoće stigao u Istru bez snijega

Autor: dspo
PULA, 6. veljače 2012.(Hina) - Iako je snijeg zaobišao veći dio Istre, jaka i na udare olujna bura stvarala je mnogobrojne teškoće.

Naime, po podatcima Centra za zaštitu i spašavanje, bura je savijala prometne znakove i prevrtala kontejnere, a oštećene su i mnoge fasade starih kuća i zgrada.

Zbog hladnoće i olujne bure u Istri, mjestimice su zaleđeni more i rijeke. Zaleđen je dio rijeke Raše, nizvodno od mjesta Raše.

Izrazito hladni zimski dani, s temperaturama koje se tijekom noći spuštaju ispod ništice, potaknulo je Puljane da otvore privremeno prihvatilište za beskućnike. Pošto je Stožer za zaštitu i spašavanje grada Pule odlučio otvoriti privremeni smještaj za beskućnike na mjestu negdašnjeg Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria", tu mogućnost iskoristilo je pet starijih osoba, o kojima se brinu volonteri pulskoga Gradskog društva Crvenog križa.

Zbog niskih temperatura i nemogućnosti zagrijavanja dvorane, privremeno je zatvoreno pulsko Kino "Valli". U kotlovnici kina - vjerojatno zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta - preopterećen je sustav, a kako su danas priopćili iz Javne ustanove "Pula Film Festivala", u tijeku je stručni pregled sustava grijanja.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙