FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački beskućnici mogu naći smještaj i u prenoćištu u Kosnici

Autor: dber
ZAGREB, 3. veljače 2012. (Hina) - Zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom danas je izvijestio da su gradski kapaciteti za smještaj beskućnika dostatni i da mjesta na toplom ima i u prenoćištu zagrebačkog Crvenog križa u Kosnici.

Beskućnicima koji su izloženi lošim vremenskim prilikama i hladnoći poručuju da su u slučaju dodatne potrebe osigurani kapaciteti za sve te da "nitko neće ostati bez smještaja i toplog obroka".

"Ako se tijekom vikenda ukaže potreba za hitnim smještajem, građani se mogu javiti na dežurne telefone Zavoda za socijalnu skrb u Gradu Zagrebu - 098/903-6393, 098/783-587", navode iz Ureda i napominju da su socijalne službe u Gradu dobro organizirane te da su i do sada zbrinuti svi koji su bili u potrebi.

"Grad Zagreb, sukladno svojoj socijalnoj politici skrbi za sve građane, a posebna pomoć usmjerena je najugroženijim kategorijama stanovništva. Takvom socijalnom politikom svrstava se u najsocijalnije gradove u Europi. Svakodnevnim osiguranjem toplih obroka kroz pučku kuhinju dnevno se osigura preko četiri tisuće obroka, a osobama bez odgovarajućeg smještaja Grad je osigurao smještaj u Kosnici", stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙