FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snijeg u Primorsko-goranskoj županiji nije uzrokovao veće teškoće

Autor: hsup
RIJEKA, 3. veljače 2012. (Hina) - Na području Primorsko-goranske županije, osim osnovne škole u Puntu iz koje su zbog kvara na sustavu grijanja djeca puštena kućama, po dosadašnjim informacijama, sve škole rade, rekla je danas za Hinu pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport u Primorsko-goranskoj županiji Jasna Blažević.

Dodala je da je kvar na sustavu grijanja danas popravljen te da problema ni u toj školi više nema.

Iz gradova Opatije, Rijeke i Crikvenice, koji upravljaju osnovnim školama na svojem području, također se doznaje da većih problema s nastavom zasad nema.

Iz opatijske gradske uprave priopćili su da je nastava u opatijskoj osnovnoj školi s područnim školama u Veprincu, Ičićima i Voloskom danas skraćena za 10 minuta po školskome satu.

Sve škole kojima upravljaju Rijeka i Crikvenica zasad rade normalno, potvrdile su riječka i crikvenička gradska uprava.

Iz riječkoga komunalnog poduzeća Autotroleja izvijestili su kako zasad nema teškoća ni s gradskim i prigradskim javnim prijevozom.

Po podatcima Državnoga hidrometeorološkog zavoda, u Rijeci je danas u 11 sati izmjereno pet Celzijevih stupnjeva ispod ništice, a u Pargu kod Čabra 13 stupnjeva ispod ništice.

Novog snijega na riječkom području nije bilo, ali se očekuje večeras.

U Delnicama je jutros izmjereno 15 centimetara snijega, od kojih pet centimetara novoga. U Crnom Lugu izmjereno je 16 centimetara snijega, od kojih šest centimetara novoga, a u Pargu, gdje je bilo šest centimetara snijega, noćas su pala još dva centimetra snijega.

Na sjevernom Jadranu puše jaka bura, koja jača pa je na udare i olujna.

Po podatcima iz Županijskoga centra 112, zbog bure, plove samo trajekti Valbiska-Merag, a cestovni promet teče uz ograničenja.

Zatvorena je autocesta od Rijeke do Delnica, a tzv. starom cestom kroz Gorski kotar prometuje se uz obvezatnu zimsku opremu kao i jadranskom magistralom. Dionicom magistrale od Bakra do Senja mogu voziti samo osobni automobili, a Krčkim mostom samo osobna vozila i kamioni s nenatkrivenim teretnim prostorom.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙