FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za 450 vinkovačkih osnovaca nastava počela u novoj školi

Autor: gvin
VINKOVCI, 16. siječnja 2012. (Hina) - Učenici vinkovačke Osnovne škole Ivana Mažuranića, njih 450, danas je u drugo školsko polugodište krenulo u objekt novoizgrađene škole vrijedan 22,5 milijuna kuna.

Izgradnju i opremanje škole financiralo je resorno ministarstvo sa 75 posto sredstava, a ostatak novca osigurano je iz gradskog proračuna.

Nova zgrada škole u gradskoj četvrti "Vašarište" ima 14 učionica i 10 kabineta, među kojima je i informatički kabinet sa 28 računala, suvremeno opremljenu kuhinju s blagovaonicom te privremen, no dobro opremljen prostor, od 120 kvadrata za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

"U novoj školi naših 450 učenika organiziranih u 21 razrednom odjeljenju kreću na nastavu u dvije smjene, a u staroj školi nastavu smo izvodili u tri smjene s čak četiri različita termina početka nastave", izjavila je Hini ravnateljica Marina Markić dodavši da škola ima ukupno 45 djelatnika.

Izgradnja škole započela je u srpnju 2009. godine, a do sada izgrađeno i opremljeno je prvi dio ukupne izgradnje. Uz školu će se izgraditi športska dvorana, dok bi u trećem, zadnjem dijelu izgradnje škola, kao prva u Vinkovcima, trebala dobiti i bazen.

Na skromnoj svečanosti obilježavanja početka rada škole u novoj zgradi prostore je blagoslovio pater Ilija Sudar, a uspješan rad djelatnicima je poželio pročelnik gradskog Odjela društvenih djelatnosti Zdenko Rečić.

Odlukom gradske uprave objekt stare škole u središtu grada prepušten je gradskim udrugama, najveći dio Udruzi osoba s invaliditetom.

(Hina) xgvin ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙