FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum riječkoga KBC-a i karlovačke Opće bolnice

Autor: vhor
KARLOVAC, 26. siječnja 2012. (Hina) - Riječki Klinički bolnički centar (KBC) i karlovačku Opću bolnicu od danas veže sporazum o stručno-znanstveno-obrazovnoj suradnji u biomedicini i zdravstvu, potpisan u karlovačkoj bolnici.

Ravnatelj riječkoga KBC-a Herman Haler rekao je nakon potpisivanja sporazuma da suradnjom žele racionalizirati dijagnostiku i terapiju za pacijente na području između Rijeke i Karlovca tako da zdravstvena usluga bude vrhunska i da se "postigne financijska racionalnost".

Dekan riječkoga Medicinskog fakulteta Alan Šustić rekao je da je taj fakultet i dosad surađivao s karlovačkom Općom bolnicom budući da je upravo on postavio temelje sestrinskoga studija na Visokoj zdravstvenoj školi na karlovačkom Veleučilištu. Dodao je kako očekuje da će se studij koji je osnovan prije tri godine uskoro potpuno osamostaliti. Po njegovu mišljenju, taj je studij već sada i "nukleus za budući studij fizioterapeutike".

Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Nedjeljko Strikić poželio je da suradnja bude duga i uspješna, posebice u izobrazbi liječničkoga kadra kroz istraživačke procese i međunarodne kongrese budući da KBC iznimno dobro surađuje sa sveučilišnim i bolničkim centrima u svijetu.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙