FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 3. veljače 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Snijeg otežava promet u gotovo cijeloj zemlji. U Istri, na cijelom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara puše jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Trenutno nema slobodnog pravca kojim se mogu kretati kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i sjevernom Jadranu i obrnuto. Zbog najavljenog snježnog nevremena upozorava se vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće da odgode putovanje. Za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica i Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene (D8). Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D8), Paški most, državne ceste: D54 Maslenica-Zaton Obrovački i D25 Gospić-Karlobag. Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina). Zimski uvjeti proglašeni su u Lici i Gorskom kotaru, te na dijelu cesta na sjeverozapadu zemlje, središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji. U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen Drvenik-Sućuraj, Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali i Split-Lastovo. Na riječkom i splitskom području u prekidu su katamaranske linije.

ZAGREB - Pretežno oblačno s povremenim oborinama, hladno i vjetrovito. U većini predjela padat će snijeg, a najviše će ga biti u Lici, Slavoniji te u Dalmaciji. Na južnom Jadranu očekuju se obilne oborine, većinom kiša, ponegdje uz poledicu te grmljavinu. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, na većem dijelu Jadrana jaka i olujna, na sjevernom dijelu na udare i orkanska bura, a na južnom jako i olujno jugo. Temperatura zraka uglavnom od -12 do -7, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana između -5 i 0, a na južnom ujutro od -1 do 4, poslijepodne od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙