FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Centar za palijativnu skrb i medicinu u novom prostoru

Autor: tmar
ZAGREB, 25. siječnja 2012. (Hina) - Centar za palijativnu skrb i medicinu, koji okuplja profesionalce i volontere koji pružaju pomoć osobama u terminalnoj fazi bolesti, od danas po prvi puta djeluje u svom prostoru koji im je dodijelio Grad Zagreb, a nalazi se u Maksimirskoj 286.

Predsjednica Centra Matija Rimac istaknula je kao su članovi Centra za palijativnu skrb i medicinu pioniri u razvoju palijativne skrbi u Hrvatskoj i djeluju od 1999. godine.

Centar okuplja liječnike, medicinske sestre, socijalne radnike, svećenike i nezdravstvene volontere, koji već deset godina volonterski pružaju pomoć osobama u terminalnoj fazi bolesti, olakšavajući bol i druge neugodne simptome poput umora, opstipacije i mučnine te nastoje ublažiti njihove psihosocijalne i ekonomske posljedice. Posebno ističu rad u hospicijskim kućnim posjetama koji su, navode, jedinstveni primjer u svijetu, a osmislila ih je prof. dr. Anica Jušić, svojevrsni začetnik ideje palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Kako Centar dosad nije imao svoj prostor za djelovanje, u novim prostorijama planiraju otvoriti savjetovalište i edukativni centar za volontere u palijativnoj skrbi koja bi, po preporuci Vijeća Europe iz 2003. godine, trebala postati sastavni dio zdravstvene njege i dostupna svima koji se nađu u takvom stanju. Svi u Zagrebu kojima je potrebna palijativna srkb o bolesniku u kući mogu se javiti na telefon centra 01/2910-824.

(Hina) xmt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙