FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

25. godina Klinike za neurokirurgiju KBC-a Sestara milosrdnica

Autor: tmar
ZAGREB, 12. siječnja 2012. (Hina) - Klinika za neurokirurgiju KBC-a Sestara milosrdnica obilježila je danas 25. godišnjicu rada, tijekom kojih je postala jedna od vodećih klinika u tom području medicine u Hrvatskoj.

Predstojnik klinike i ravnatelj Vinogradske bolnice prof. Krešimir Rotim istaknuo je na prigodnoj svečanosti kako je riječ o klinici sa velikom tradicijom u liječenju tumora hipofize i malformacija na mozgu, a ustanova je posebno prepoznatljiva po minimalno invazivnim operacijama kralježnice. Godišnje kroz kliniku prođe 100 tisuća pacijenata te se obavi 2000 operacija.

Obilježavanju je prisustvovao i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović kazavši kako je to njegov prvi javni nastup u kojemu se ne bavi problematikom sporta, te je izrazio uvjerenje da su inovativnost, poduzetništvo i intelektualni kapital ono što može pridonijeti razvoju hrvatske znanosti.

U povodu obljetnice klinike danas su predstavljena i tri udžbenika namijenjena studentima koje su u sklopu svog znanstvenog i stručnog djelovanja napisali stručnjaci klinike.

Riječ je o knjizi "Prometni reumatizam" Krešimira Rotima i suradnika, "Neurokirurgija" Krešimira Rotima i Tomislava Sajka te udžbeniku "Prolaktinomi" Živka Gnjidića i suradnika.

Današnja Klinika za neurokirurgiju KBC-a Sestara milosrdnica osnovana je 1986. godine. Zahvaljujući stručnom i znanstvenom napretku 2000. je postala referalni centar Ministarstva zdravlja za cerebrovaskularne bolesti a od 2008. Referalni centar za kirurško liječenje tumora hipofize.

Klinika je nastavna baza medicinskog i stomatološkog fakulteta u Zagrebu, te nekoliko drugih fakulteta i veleučilišta.

(Hina) xmt ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙