FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od sutra ZET-ov pretplatni kupon za 2012.

Autor: mbuj
ZAGREB, 28. prosinca 2011. (Hina) - Zagrebački električni tramvaj (ZET) izvijestio je danas kako osobe s invaliditetom, korisnici prava iz Odluke o socijalnoj skrbi, od sutra, 29. prosinca mogu preuzeti pretplatni kupon za 2012. godinu.

U ZET-u pojašnjavaju kako od sutra počinju produljivati pretplatne karte koje vrijede do kraja ove godine za osobe koje zbog tjelesnog oštećenja ostvaruju to pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

Svoju pretplatnu karticu osobe s invaliditetom mogu napuniti pretplatnim kuponom za 2012. godinu na svim prodajnim mjestima ZET-a.

Korisnici koji to pravo ostvaruju preko Udruge slijepih i slabovidnih karticu mogu napuniti pretplatnim kuponom za 2012. godinu samo u ZET-u, Ozaljska 105, navodi ZET.

ZET je također izvijestio kako umirovljenici, korisnici prava iz Odluke o socijalnoj skrbi, mogu napuniti pretplatni kupon za 2012. godinu na svim prodajnim mjestima ZET-a te na svim kioscima Tiska na području Zagreba i Zagrebačke županije.

Na popisu korisnika koji besplatno mogu produljiti valjanost karte su umirovljenici koji su ranije zadovoljili proceduru u Područnim uredima Gradske uprave, a čiji su ukupni mjesečni prihodi manji ili jednaki 3.200 kuna.

Oni, bez ikakve dokumentacije, samo s pretplatnom karticom, mogu napuniti pretplatni kupon za sljedeću godinu na svim prodajnim mjestima ZET-a te na svim kioscima Tiska na području Zagreba i Zagrebačke županije. Pravo na besplatan prijevoz može se ostvariti ZET-ovim tramvajima i autobusima, a u nadolazećoj godini neće se izdavati besplatne zajedničke karte ZET-HŽ, navodi ZET.

Na kioske Tiska, kao i na sva prodajna mjesta ZET-a, mogu doći i osobe starije od 65 godina koje nisu korisnici mirovine, a imaju ukupne mjesečne prihode iz drugih izvora manje od 3.200 kuna i na popisu su resornih gradskih ureda, gdje su regulirali svoje pravo.

ZET također navodi kako su se isključivo na prodajnim mjestima ZET-a počele produljivati karte korisnicima socijalne skrbi, odnosno tzv. pomoći za uzdržavanje nesposobnih za rad i privređivanje, kao i dobrovoljnim darivateljima krvi.

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙