FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 14. siječnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Hokejaši Medveščaka u susretu su 41. kola regionalne EBEL lige u zagrebačkoj Areni svladali KAC iz Klagenfurta sa 3-1 (1-0, 0-1, 2-0).

Medveščak je poveo golom Joela Prpica (11:07), izjednačio je Christoph Brandner (36:23), pobjednički gol za "medvjede" postigao je Adam Naglich (43:34), da bi Tom Zanoški (59:41) pogotkom u praznu mrežu postavio konačnih 3-1.Tri kola prije kraja prvog dijela natjecanja Medveščak drži drugo mjesto sa 49 bodova, sedam manje od nedostižnih Black Wingsa iz Linzana prvom mjestu, dok je KAC četvrti sa 44 boda.U sljedećem kolu u nedjelju Medveščak će u Areni ugostiti VSV iz Villacha.

OSIJEK

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža u petak navečer objavio je konačan popis od 16 igrača koje će povesti na Europsko prvenstvo u Srbiju.Na popisu su vratari Losert i Alilović, te igrači u polju Balić, Duvnjak, Lacković, Kopljar, Vori, Gojun, Horvat, Vuković, Bičanić, Buntić, Štrlek, Čupić, Musa i Ninčević.S popisa su otpali vratar Šego, te Marić i Batinović.Hrvatska će u prvom krugu natjecanja igrati u skupini D u Vršcu, a suparnici će joj biti Island (ponedjeljak), Slovenija (srijeda) i Norveška (petak).

AUCKLAND

Španjolski tenisač David Ferrer pobjednik je ATP turnira u novozelandskome Aucklandu s nagradnim fondom od 400 tisuća dolara.

Prvi nositelj Ferrer je u finalu za sat i pol svladao Belgijanca Oliviera Rochusa s 6:3, 6:4. Za petog igrača svijeta to je 12. osvojeni turnir u karijeri.

David Ferrer (Špa/1) - Olivier Rochus (Bel) 6:3, 6:4.

HOBART

Njemačka tenisačica Mona Barthel pobjednica je WTA turnira u Hobartu s nagradnim fondom od 220.000 USD. Barthel, 64. na WTA ljestvici, do prvoga je osvojenoga turnira u karijeri došla pobjedom nad prvom nositeljicom Belgijankom Yaninom Wickmayer 6:1, 6:2. Nijemica je u Hobartu igrala i kvalifikacije.

Mona Barthel (Njem) - Yanina Wickmayer (Bel/1) 6:1, 6:2.

INNSBRUCK

Na stadionu Bergisel u austrijskom Innsbrucku svečano su pred 20.000 posjetitelja otvorene prve Zimske olimpijske igre mladih (ZOIM) na istom povijesnom mjestu, na kojem su već otvorene i Zimske olimpijske igre (ZOI) 1964. i 1976. Igre je otvorio austrijski Predsjednik Heinz Fischer, a nazočnima se obratio i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge, idejni začetnik Olimpijskih igara mladih. "Ove Igre postoje zbog vas. Došli ste iz cijelog svijeta ne samo kako biste se natjecali, već i kako biste učili jedni od drugih. Neka od prijateljstava koja ćete steći u narednih devet dana ostat će za cijeli život, kao i uspomene. Večeras ulazite u svijet olimpizma. Ta čast nosi sa sobom i veliku odgovornost. Vi ste prva generacija sportašica i sportaša u koje polažemo svu našu nadu za budućnost. Imate priliku postati prvacima ne samo osvajajući medalje, već i ponašajući se poput olimpijaca", kazao je Rogge. Na svečanosti otvaranja Igara sudjelovalo je oko 1.000 sportaša u dobi od 15 do 18 godina iz 70 zemalja, a hrvatsku zastavu nosio je petnaestogodišnji alpski skijaš Istok Rodeš iz Varaždina.Hrvatsku na ZOIM-u u Austriji predstavlja devet sportaša u šest sportova - alpskom skijanju, biatlonu, hokeju na ledu (skills challenge), sanjkanju, skijaškom trčanju i snowboardu.Prvi nastupi hrvatskih sportaša na rasporedu su 14. siječnja. Natjecat će se alpski skijaši Saša Tršinski i Istok Rodeš u super-veleslalomu, te snowboarderica Paulina Berislavić u disciplini halfpipe.

CORTINA

Talijanska skijašica Daniela Merighetti u 30. je godini je stigla do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu slavivši na spustu u Cortini d'Ampezzo. Za najveći uspjeh karijere Merighetti je senzacionalno odvozila spust na domaćem skijalištu pobijedivši i četverostruku najbolju spustašicu svijeta Amerkanku Lindsay Vonn, koja je na drugom mjestu zaostala 21 stotinku sekunde. Treća je bila ukupna pobjednica Svjetskog kupa Nijemica Maria Hölf-Riesch (+0.40).U ukupnom poretku Vonn sada ima 244 boda više od drugoplasirane Austrijanke Marlies Schild.

NEW YORK

I u trećoj uzastopnoj utakmici zvijezda LA Lakersa Kobe Bryant zabio je 40 ili više koševa, ubacivši 42 poena u domaćoj pobjedi nad Cleveland Cavaliersima (97:92).Bryantu je s 19 koševa pomogao Pau Gasol, pa su Lakersi ubilježili i petu uzastopnu pobjedu. Inače, Bryant sada u karijeri ima čak 110 utakmica s 40 ili više koševa, a ispred njega su na vječnoj NBA listi samo Wilt Chamberlain i Michael Jordan. Finalist lige Miami Heat doživio je i treći poraz u nizu, izgubivši kod Denvera (104:117), što im je čak deseti uzastopni neuspjeh na gostovanju u Coloradu. Denver je imao čak šestoricu igrača s deset i više koševa, LeBron James je s 35 koševa predvodio Miami, za koji je Dwyane Wade ubacio 12 koševa prije negoli je ozlijedio gležanj. Chicago Bullsi su u gostima slavili kod Bostona (88:79) u vrlo tvrdoj utakmici u kojoj je junak bio Luol Deng (21, 16 skokova), dok su domaćine predvodili Ray Allen (16) i Rajon Rondo (14). Prvaci Dallas Mavericksi kod kuće su dobili Milwaukee Buckse (102:76), uz 11 koševa Dirka Nowitzkog koji sada u karijeri ima više od 23.000 poena.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Houston Rockets - Sacramento Kings 103:89

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 102:76

Charlotte Bobcats - Detroit Pistons 81:98

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 120:89

Toronto Raptors - Indiana Pacers 90:95

New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves 80:87

Boston Celtics - Chicago Bulls 79:88

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 99:83

Phoenix Suns - New Jersey Nets 103:110

Denver Nuggets - Miami Heat 117:104

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 97:92

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙