FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javna tribina "Hrvatski istraživači i visokoobrazovni sustav u europskom kontekstu"

Autor: dger
ZAGREB, 17. siječnja 2012. (Hina) - Sveučilište u Zagrebu i Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj u sklopu ciklusa predavanja "Hrvatska na pragu pristupanja Europskoj uniji" u srijedu, 18. siječnja u 17 sati, organiziraju javnu tribinu o hrvatskom istraživačkom i visokoobrazovnom sustavu u kontekstu procesa integracije u Europsku uniju koja će se održati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Uvodne govore održat će prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, i šef Delegacije EU u RH g. Paul Vandoren.

U nastavku su predviđena dva kratka izlaganja: Hrvatska znanost, obrazovanje i tehnologija na prekretnici – Kako promovirati Hrvatsku kao malu zemlju 'velikih umova' prof. dr. sc. Saše Zelenike, pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta za znanost i tehnologiju, i Prijenos inovacija u gospodarstvo – primjer Ericsson Nikole Tesle mr. sc. Gordane Kovačević, predsjednice tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

Predstavnik Opće uprave Europske komisije za istraživanja i tehnologijski razvoj g. Alan Cross predstavit će mogućnosti i izazove za Hrvatsku u sklopu EU-ova Okvirnog programa za istraživanje 'Horizon 2020' (2014-2020), nakon čega će se govoriti o ulozi visokog obrazovanja, istraživanja i znanosti u suvremenom društvu i o poticajima Europske unije za povezivanje znanosti s gospodarskim sektorom radi ostvarivanja inovacija i konkurentnosti.

Očekuje se da će na ovoj tribini sudjelovati predstavnici istraživačkih i visokoobrazovanih institucija, ministarstava, agencija i gospodarstva iz Republike Hrvatske, među kojima i prof. dr. sc. Mladen Vedriš s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Partnerskog vijeća Grada Zagreba, dr. sc. Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković, dr. sc. Petar Pervan, ravnatelj Instituta za fiziku, Matija Derk, pomoćnik ministra, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Dalibor Marijanović, direktor BICRO-a, mr. sc. Olgica Spevec, predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, dr. sc. Radan Spaventi, predsjednik Uprave Galapagos istraživačkog centra d.o.o.

Javna tribina otvorena je za javnost. Simultano prevođenje bit će osigurano.

(Hina) pp yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙