FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 12. siječnja

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 12. siječnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 12. siječnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Sjednica vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Ministar pravosuđa RH Orsat Miljenić održat će konferenciju za novinare na kojoj će nazočiti i zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt (12 sati, Ministarstvo pravosuđa RH, Dežmanova 10).

ZAGREB - Treća sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora (11 sati, Dvorana Stjepan Radić 133/I, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka br. 6). Na sjednici će se raspravljati o zahtjevu za davanje odobrenja za nastavljanje vođenja kaznenog postupka protiv zastupnika Ivana Drmića. USKOK je srpnja prošle godine podignuo optužnicu protiv HDSSB-ova saborskog zastupnika Ivana Drmića, uz još četiri osobe, zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi promijenili presudu Branimiru Glavašu, osuđenom za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. godine.

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i bivšeg predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo te uzimanje mita u slučaju Ina-MOL (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren i danski veleposlanik u Hrvatskoj Bo Eric Weber, čija zemlja u ovom polugodištu predsjeda Europskom unijom, održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti prioritete danskog predsjedanja. Danska je preuzela šestomjesečno rotirajuće predsjedanje Europskom unijom 1. siječnja (12 sati, EU Informacijski centar, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom predstavljanja skupa "Za Hrvatsku - NE u EU" u organizaciji Vijeća za Hrvatsku - NE u EU (12 sati, prostorije Nacionalnih Demokrata, Šubićeva 55). Na konferenciji će se govoriti o organiziranju skupa 14. siječnja na Trgu bana Jelačića, o razlozima zašto se organizira, kao i o ostalim temama vezanim, kako navodi Vijeće "Ne u EU", "uz prisiljavanje Hrvatske na ulazak u EU". Vijeće za Hrvatsku - NE U EU okuplja političke stranačke, udruge i pojedince koji se protive ulasku Hrvatske u EU, a djeluje sa zajedničkim ciljem referendumskog odbacivanja ugovora o pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji. (Na konferenciji za novinare će se, kako je najavljeno, izdavati akreditacije za one koji žele popratiti skup unutar ograđenog i predviđenog prostora za medije).

ZAGREB - Svečana dodjela novčanih potpora iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2011./2012. u sklopu koje će rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš dodijeliti 100 stipendija (10 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Na raspisani natječaj za dodjelu novčane potpore prijavilo se 389 studenata, a prilikom odabira stipendista prednost su imali studenti više godine studija s višim prosjekom ocjena. Svečanosti će nazočiti dekani fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Sloboda lajanja/Zauzeto, Hrvat!" autora Igora Mandića (18 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7). Knjiga se sastoji od dvije cjeline: u prvom dijelu knjige sabrani su Mandićevi novinski tekstovi nastali u razdoblju sloma jednopartijskog sustava i formiranja demokracije (1990.-1993.), a u drugom dijelu nalaze se sabrane kolumne iz tjednika srpske nacionalne manjine "Novosti", objavljivane 2009.-2010. Uz autora, o knjizi će govoriti Boris Dežulović, Denis Kuljiš te urednik knjige Velimir Visković.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Posije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙