FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 12. siječnja

Autor: jjur
ZAGREB, 11. siječnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska - za četvrtak, 12. siječnja:

PERUŠIĆ/GOSPIĆ/TRILJ - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanom otvaranju "Logističko-distributivnog centra Perušić" (10 sati, Konjsko Brdo 113, Perušić). Susrest će se s predstavnicima županijske i gradske vlasti Ličko-senjske županije (11,15 sati, Dr. Franje Tuđmana 4, Gospić). Nazočit će proslavi 15. godišnjice tvornice "Tromont" i svečanosti otvaranja novih pogona tvornice (14,20 sati, Poslovna zona Čaporice, Čaporice 131, Trilj), a nakon toga će obići siranu "Runolist" u Otočcu.

ZAGREB - Sjednica vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2). Vlada će na otvorenom dijelu sjednice raspravljati o Prijedlogu zakona o naknadi za pružanje usluga u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona te o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Nadalje, vlada će raspravljati i o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona te o Prijedlogu zakona o izmjenama Ovršnog zakona, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Donijet će se Uredba o izmjeni Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, zatim Uredba o Uredu predsjednika vlade RH, izmijenit će se Uredba o Carinskoj tarifi za 2012. godinu i donijeti Uredba o računanju vremena u 2012. godini. Vlada će donijeti Odluku o pravu korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije, te načinu odobravanja službenih putovanja te Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Odluke o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa državnih tijela i drugih proračunskih korisnika državnog proračuna RH u prvom tromjesečju 2012. godine, za nabavu usluga podrške, nadzora i praćenja informatičkog sustava građanskih stanja, za potrebe državnog referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Na zatvorenom dijelu sjednice, vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima.

ZAGREB - Ministar pravosuđa RH Orsat Miljenić održat će konferenciju za novinare na kojoj će nazočiti i zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt (12 sati, Ministarstvo pravosuđa RH, Dežmanova 10).

ZAGREB - Treća sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora (11 sati, Dvorana Stjepan Radić 133/I, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka br. 6). Na sjednici će se raspravljati o zahtjevu za davanje odobrenja za nastavljanje vođenja kaznenog postupka protiv zastupnika Ivana Drmića. USKOK je srpnja prošle godine podignuo optužnicu protiv HDSSB-ova saborskog zastupnika Ivana Drmića, uz još četiri osobe, zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi promijenili presudu Branimiru Glavašu, osuđenom za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. godine.

ZAGREB - Svjedočenjem bivšeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i bivšeg predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo te uzimanje mita u slučaju Ina-MOL (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom predstavljanja skupa "Za Hrvatsku - NE u EU" u organizaciji Vijeća za Hrvatsku - NE u EU (12 sati, prostorije Nacionalnih Demokrata, Šubićeva 55). Na konferenciji će se govoriti o organiziranju skupa 14. siječnja na Trgu bana Jelačića, o razlozima zašto se organizira, kao i o ostalim temama vezanim, kako navodi Vijeće "Ne u EU", "uz prisiljavanje Hrvatske na ulazak u EU". Vijeće za Hrvatsku - NE U EU okuplja političke stranačke, udruge i pojedince koji se protive ulasku Hrvatske u EU, a djeluje sa zajedničkim ciljem referendumskog odbacivanja ugovora o pridruživanju Hrvatske Europskoj uniji. (Na konferenciji za novinare će se, kako je najavljeno, izdavati akreditacije za one koji žele popratiti skup unutar ograđenog i predviđenog prostora za medije).

ZAGREB - Obilježavanje 25 godina osnutka Klinike za neurokirurgiju (13 sati, Multimedijski centar Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29). Prisutnima će se obratiti akademik Zvonko Kusić te Krešimir Rotim, a recenzentica akademkinja Vida Demarin predstavit će tri knjige objavljene u sklopu znanstvenog i stručnog djelovanja liječnika i suradnika Klinike: "Prometni traumatizam" (Krešimir Rotim i suradnici), "Neurokirurgija" (Krešimir Rotim i Tomislav Sajko) te "Prolaktinomi: medikamentozno ili kirurško liječenje" (Živko Gnjidić i suradnici).

ZAGREB – Svečana dodjela novčanih potpora iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2011./2012. u sklopu koje će rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš dodijeliti 100 stipendija (10 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Na raspisani natječaj za dodjelu novčane potpore prijavilo se 389 studenata, a prilikom odabira stipendista prednost su imali studenti više godine studija s višim prosjekom ocjena. Svečanosti će nazočiti dekani fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak.

ZAGREB – Predstavljanje knjige "Sloboda lajanja/Zauzeto, Hrvat!" autora Igora Mandića (18 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7). Knjiga se sastoji od dvije cjeline: u prvom dijelu knjige sabrani su Mandićevi novinski tekstovi nastali u razdoblju sloma jednopartijskog sustava i formiranja demokracije (1990.-1993.), a u drugom dijelu nalaze se sabrane kolumne iz tjednika srpske nacionalne manjine "Novosti", objavljivane 2009.-2010. Uz autora, o knjizi će govoriti Boris Dežulović, Denis Kuljiš te urednik knjige Velimir Visković.

ZAGREB - Predstavljanja programske aktivnosti "1.2.2. Programa" pod nazivom "Potpora književnim prijevodima" namijenjene nakladnicima i skupinama nakladnika u sklopu Informativnog dana o programu Europske unije Kultura 2007. – 2013. (9,45 sati, Knjižnice grada Zagreba, Starčevićev trg 6). Predstavljanje organizira Odjel za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i Izvršnom agencijom za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu iz Bruxellesa.

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Gvozdansko – Hrvatsko velejunaštvo bez svjetskog uzora" autora Damira Borovčaka (19 sati, Nadbiskupijski pastoralni institut, dvorana Vijenac, Kaptol 29). Predstavljanje knjige održat će se u tri hrvatska grada – Zagreb, Sisak, Čakovec povodom III. hodočasničkog spomen-pohoda u Gvozdansko. Knjigu će, osim autora, predstaviti Antun Abramović, Zlatko Bacinger, Zvonimir Šeparović i Mons. Vlado Košić.

SPLIT – Premijera ljubavne tragedije "Romeo i Julija" Williama Shakespearea (20 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Trg Gaje Bulata 1). Naslovne uloge tumače Marko Petrić i Anastasija Jankovska, a redateljica predstave je Nenni Delmestre.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xjjur/xsmar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙