FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 29. prosinca 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su sinoć dva slaba potresa s epicentrom 14 kilometara istočno od Rijeke, u blizini Gornjeg Jelenja, priopćeno je iz Seizmološke službe RH. Prvi potres dogodio se u 20,50 sati, a njegova magnituda iznisila je 2 stupnja prema Richteru, dok je intenzitet u epicentru bio II do III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Drugi potres bio je u 21,15 sati, imao je magnitudu 1,5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je II. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potresi su se slabo osjetili u Rijeci i bližoj okolici.

DUBROVNIK - U organizaciji udruge Eko optimist u Dubrovniku se nastavlja jučer zapoćet dvodnevni skup "Zeleni izbor za održivu budućnost" s glavnom temom o pravu okoliša i sudjelovanju javnosti. Sudionicima su jučer predstavljena prava okoliša u Europi i Hrvatskoj te sudjelovanje javnosti u zaštiti okoliša, odnosno iskustva i perspektive, a sutra će biti riječi o gospodarenju otpadom, zajedničkoj ribarskoj i poljoprivrednoj politici te održivu turizmu. Po riječima predsjednice organizacijskog odbora Mirjam Lazić, cilj foruma je okupiti sve one koje zanima održiv razvoj dubrovačko-neretvanske županije te predočiti iskustva o sudjelovanju javnosti, stvaranju okolišnoga civilnog društva i potaknuti promjene zajedničkom suradnjom i djelovanjem. Na skupu će se predstavljati iskustva i prijedlozi iz toga područja, uspostavljati nove izravne veze mogućih suradnika kako bi se omogućilo što uspješnije sudjelovanje u stvaranju održive budućnosti dubrovačko-neretvanske županije.

RIJEKA - Prvi od tri Novogodišnja koncerta održan je večeras u HNK Ivana pl. Zajca, a na njemu je pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i uz orkestar Opere riječkog HNK nastupio solist violinist Ivan Pochekin. Na programu su bila djela C. M. von Webera, J. Masseneta, C. Saint – Saensa, P. de Sarasate . U drugom dijelu izvedena su djela Johanna Strausa mlađeg, odnosno popularna djela, poznate polke i valceri iz njegova opusa - Anina polka, Ispod gromova i munja, Carski valcer, Na lijepom plavom dunavu i druga.

Ivan Pochekin rođen je u Moskvi, a već kao sedmogodišnjak nastupao je uz orkestar. Gostovao je u najpoznatijim koncertnim dvoranama u Moskvi i drugim gradovima u Rusiji. Nastupao je s Moskovskom filharmonijom, Ruskom državnom filharmonijom, Mariinsky simfonijskim orkestrom, Državnim akademskim orkestrom „Svetlanov“ i drugim simfonijski orkestrima, a nastupao je i u Europi. Novogodišnji koncerti u HNK Ivana pl. Zajca bit će održani još 29. i 30. prosinca.

ZAGREB - Već tradicionalna Noć muzeja održat će se 27. siječnja 2012. i bit će to sedmo 'izdanje' te prestižne kulturne priredbe u organizaciji Hrvatskoga muzejskog društva (HMD) za koju su pripreme u završenoj fazi. Tako će 27. siječnja 2012. od 18 sati do sat iza ponoći za posjetitelje biti otvoreno više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi, priopćio je danas Fernando Soprano, zadužen za odnose s javnošću te kulturne manifestacije. Atraktivne izložbe i popratna događanja - pedagoške radionice, predavanja, okrugli stolovi, stručna vodstva, performansi, recitali i koncerti, filmske projekcije, modne revije, prigodne prodaje kataloga i suvenira, aukcije, pričaonice i glazbene slušaonice, promocije i prezentacije te druženja s umjetnicima i donatorima jamačno će privući brojnu publiku, a možda i nadmašiti prošlogodišnji rekord od 314.659 posjetitelja atraktivnog programa održanog na 160 lokacija u 67 gradova. Autorice koncepcije Noći muzeja su predsjednica Hrvatskoga muzejskog društva Dubravka Osrečki Jakelić i voditeljica marketinga Vesna Jurić Bulatović.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙