FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ pozvao županijsku vlast da subvencionira prijevoz učenika

Autor: ivuc
OSIJEK, 10. siječnja 2012.(Hina) - Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a pozvao je danas županijske vlasti da pronađu model subvencioniranja troškova prijevoza učenika srednjih škola, budući da u županijskom proračunu prošle i ove godine u tu svrhu nisu bila osigurana sredstva.

Predsjednik županijskog HDZ-a Tomislav Ivić kazao je na konferenciji za novinare kako veliki broj roditelja teško pokriva troškove školovanja svoje djece izvan mjesta življenja, posebice jer neke obitelji imaju i više srednjoškolaca, a samo mjesečna karta od Osijeka do Donjeg Miholjca košta 1200 kuna.

Napomenuo je kako u 25 općina i gradova u kojima je na vlasti HDZ postoji razumijevanje za ovaj problem i te jedinice lokalne samouprave za subvencioniranje prijevoza srednjoškolaca izdvajaju ukupno 4,5 milijuna kuna, iako brojne općine imaju poteškoća s punjenjem svojih proračuna.

Pozvao je županijske vlasti na čelu s HDSSB-om da u rebalansu proračuna koji iznosi 320 milijuna kuna, što prije pronađu odgovarajuću stavku, s obzirom da je srednje školstvo u nadležnosti Županije.

Ivić je ustvrdio kako neke županije koje su po fiskalnom kapacitetu slabije od Osječko-baranjske imaju sluha za ovaj problem, pa primjerice Vukovarsko-srijemska županija koja ima većih problema od ove županije, za subvencioniranje prijevoza srednjoškolaca izdvaja 4,3 milijuna kuna.

Dodao je kako župana i županijsku skupštinu žele potaknuti da u dogovoru s čelnicima ostalih jedinica lokalne samouprave pronađu rješenje za ovaj problem.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙