FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HDZ od svojih vijećnika očekuje provedbu stranačke politike

Autor: ivuc
OSIJEK, 19. prosinca 2011.(Hina) - Osječki HDZ poručio je danas kako od svojih vijećnika u Gradskom vijeću Dragana Kovačevića i Josipa Škorića očekuje da provode politiku stranke, a ako to ne budu činili, donijet će se odluke u skladu sa statutom i interesima HDZ-a, što uključuje i moguće isključenje iz stranke.

Potpredsjednik osječkoga HDZ-a Josip Salapić kazao je na konferenciji za novinare kako su dvojica vijećnika, koji su u medijima kritizirali izborne rezultate stranke, ocijenivši ih neuspjehom, te tražili demokratizaciju HDZ-a, došli u suprotnost sa stajalištima stranke, budući da je županijski odbor izrazio zadovoljstvo rezultatima u 4. izbornoj jedinici.

"Od vijećnika HDZ-a očekujemo provedbu stranačke politike. Županijski odbor HDZ-a nedavno je izborne rezultate u 4. izbornoj jedinici, gdje je HDZ dobio četiri saborska mandata, s obzirom na sve okolnosti, ocijenio dobrim, jer je to po uspješnosti četvrti rezultat od ukupno 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj", rekao je.

Podsjetio je kako je osječki HDZ, dok mu je na čelu bio Kovačević, prije godinu dana raspušten zbog poremećenih međuljudskih odnosa, a osječki je HDZ, s Kovačevićem kao predsjednikom, izgubio pet različitih lokalnih izbora, a pobijedio jedino na prošlogodišnjim izborima za osječke gradske četvrti i mjesne odbore kad Kovačevića i Škorića nije bilo na listama.

Ustvrdio je kako s tim gradskim vijećnicima, unatoč pokušajima čelnika gradskog odbora, već dulje vrijeme stranka nema nikakvu komunikaciju te da se nijednom gradskom ili županijskom vijećniku neće dopustiti odstupanje od stranačke politike, jer to povlači poteze u skladu sa statutom i interesima stranke.

Na novinarski upit hoće li vijećnici Kovačević i Škorić biti isključeni iz HDZ-a, Salapić je ponovio kako će to procijeniti gradski i županijski odbor te predsjedništvo stranke.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙