FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostarski Aluminij ulaže šest milijuna eura u ljevaonicu

Autor: zkre
MOSTAR, 14. prosinca 2011. (Hina) - Mostarski Aluminij sklopio je s austrijskom tvrtkom Hertwich Engineering šest milijuna eura vrijedan ugovor za osuvremenjavanje pogona tvornice ljevaonice, izvijestili su u srijedu iz Aluminija koji je u taj projekt ušao sa svojim dugogodišnjim partnerom, švicarskim Glencoreom.

Ugovor s Hertwich Engineering, vodećim svjetskim proizvođačem ljevačkih peći i linija za lijevanje, sklopljen je u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

Riječ je o najsuvremenijoj opremi na tržištu čija ugradba započinje odmah, a projekt će biti dovršen do prosinca sljedeće godine.

Do tada će se u Aluminiju, koji je u 12-postotnom vlasništvu TLM-a iz Šibenika, ugraditi nova ljevaonička peć kapaciteta 50 tona te nova linija za lijevanje malih aluminijskih profila, težine šest do osam kilograma, za kojim postoji izrazita potreba na tržištu metala.

"Uzdrman recesijom, Aluminij sada nije u mogućnosti samostalno iznijeti ovaj projekt te je potpisao i ugovor s dugogodišnjim partnerom, švicarskim Glencoreom, koji vidi izrazit vlastiti interes u ovomu projektu, o njihovu kreditiranju ovoga ulaganja prema povoljnijim kamatama od onih koje bismo dobili kod komercijalnih banaka", rekao je generalni direktor Aluminija Ivo Bradvica.

Dodao je da će ugradnja nove peći otvoriti mogućnost i za proizvodnju dodatnih 30 tisuća tona primarnog aluminija za kojim je puno veća potražnja od njihove godišnje proizvodnje koja iznosi nešto manje od 130 tisuća tona.

Projekt će omogućiti i da Aluminij već u siječnju 2013. krene s komercijalnom proizvodnjom ingota europskog standarda, ističu iz mostarske tvrtke.

(Hina) xzkre ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙