FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska: nema napada s našeg teritorija na druge zemlje

Autor: vkla
ANKARA/NIKOZIJA, 13. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Turska je u utorak odbacila sirijske tvrdnje da je sa svog teritorija dopustila napad na susjednu zemlju, priopćio je turski diplomat koji je želio ostati anoniman.

"Turska ne dopušta napad sa svog teritorija na druge zemlje, uključujući i susjede", kazao je diplomat.

Službena sirijska agencija Sana javila je da su sirijski graničari ubili dvojicu terorista pristiglih iz smjera Turske kada je jedna teroristička skupina pokušala s turske strane granice ući u selo Ain Baida u pokrajini Idleb na sjeverozapadu zemlje.

Turski diplomat je istaknuo da se u Turskoj, posebice u pokrajini Hatay na južnoj granici sa Sirijom, nalazi oko 8.500 sirijskih izbjeglica koji su pobjegli pred sukobima u svojoj zemlji.

U istoj pokrajini u kojoj je, kako tvrdi Sana, teroristička skupina pokušala iz Turske prijeći u Siriju, sukobile su se snage sigurnosti i prorežimska milicija s protivnicima režima predsjednika Bašara al-Asada pri čemu je ubijeno 11 građana.

"Jedanaest ljudi je ubijeno u zoru u napadu snaga sigurnosti i lojalističke milicije na mjesta Maret Masrin i Kfar Jahmul", priopćio je sirijski Opservatorij za ljudska prava OSDH.

Ta udruga redovito upozorava na zločinačku praksu režima al-Asadova režima.

(Hina) xvk yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙