FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska: zbog Sirije možda potrebna tampon-zona

Autor: vmrs
ISTANBUL, 29. studenoga 2011. (Hina/Reuters) - Međunarodna zajednica možda odluči da je uspostava tampon-zone u Siriji nužna ako odande počnu bježati tisuće ljudi, rekao je u utorak turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu.

Sirijska vlada mora naći načina da uspostavi mir sa svojim građanima, a Damask još može prihvatiti međunarodne promatrače koje je predložila Arapska liga, rekao je Davutoglu u intervjuu za televiziju Kanal 24.

Turska ne želi razmatrati mogućnost vojne intervencije u susjednoj Siriji, ali spremna je za svaki scenarij, rekao je Davutoglu.

Sirija je suočena sa sve jačim međunarodnim osudama i sankcijama jer Ujedinjeni narodi tvrde da se u toj zemlji odvijaju "gruba kršenja ljudskih prava", ali predsjednik Bašar al-Asad ne popušta iako svi traže da prestane silom gušiti prosvjede koji traže njegov odlazak

"Nastavi li se nasilje, Turska je spremna za svaki scenarij. Nadamo se da vojna intervencija neće biti nužna. Sirijski režim još mora naći načina da uspostavi mir sa svojim građanima", rekao je.

(Hina) xvm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙