FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zasad mali odaziv na biralištima u Mostaru

Autor: zkre
MOSTAR, 3. prosinca 2011. (Hina) - Iznimno mali broj hrvatskih državljana glasovao je u subotu u prva tri sata od otvaranja biračkih mjesta u Mostaru gdje se održavaju izbori za Hrvatski sabor, a zabilježeni su i problemi jer veći broj birača nije mogao glasovati budući se nisu prethodno registrirali, izvijestili su iz Generalnog konzulata u Mostaru.

Do 10 sati na 11 biračkih mjesta u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića u Mostaru glasovalo je 784 od 108.398 upisanih birača što je 0,72 %, rekao je generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša. Po njegovim riječima očito je kako ljudi nisu navikli glasovati subotom, a niti oblačno i prohladno vrijeme nije motivirajuće.

Dodao je kako se znatan broj birača nije mogao pronaći na popisima a time niti glasovati. U najvećem broju radi se o osobama koje imaju prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj, te se nisu prethodno registrirali da će glasovati u Mostaru.

Zabilježeno je i da određen broj birača nije bio informiran oko mjesta održavanja izbora pa su pokušavali glasovati u prostorijama Generalnog konzulata RH u Mostaru.

Prijavljen je tek jedan slučaj kršenja izborne šutnje jer su plakati s jednim od kandidata na izborima bili zalijepljeni na ogradu od škole.

Glasovanje u dijaspori traje dva dana, birališta su otvorena od 7 do 19 sati a veće gužve očekuju se u nedjelju.

(Hina) xzkre ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙