FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jurišić ponovno predsjednik HSP-a BiH

Autor: slek
MOSTAR, 26. studenog 2011. (Hina) - Zvonko Jurišić izabran je u subotu ponovno za predsjednika vladajućeg HSP-a BiH u Federaciji BiH na Saboru koji je održan u Novome Travniku kojega je napustio predsjednik Federacije BiH Živko Budimir nezadovoljan rezultatima unutarstranačkih izbora.

Jurišić je jednoglasno izabran za predsjednika na IV. stranačkoj konvenciji i nije imao protukandidata, dok je u utrci za predsjednika Glavnog stana HSP-a BiH Žarko Pavlović pobijedio umirovljenog generala HV-a i HVO-a Živka Budimira.

Nakon toga Budimir je napustio saborsko zasjedanje. U izjavi za medije predsjednik Jurišić je ocijenio kako Budimirovim nezadovoljstvom nije došlo do raskola unutar stranke ocjenjujući ponašanje predsjednika Federacije demokratskim pravom.

Tijekom zasjedanja sabora donesena je odluka o udruživanju stranke Hrvatsko zajedništvo Herceg Bosne i Hrvatskih demokršćana u HSP BiH.

Prihvaćena je i Deklaracija u kojoj se poziva na što brže približavanje Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, gospodarski oporavak te ustavne reforme.

HSP BiH je dio vlasti u Federaciji BiH koju predvode SDP BiH i SDA i iz koje su isključena dva HDZ-a u toj zemlji za koje je glasovao najveći broj Hrvata.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙