FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I u BiH obilježena godišnjica pada Vukovara

Autor: zkre
MOSTAR, 18. studenog 2011. (Hina) - U više hrvatskih općina u Bosni i Hercegovini u petak je obilježen spomen na 20. obljetnicu vukovarske tragedije kao i na utemeljenje Hrvatske zajednice Herceg-Bosne za koju je ocijenjeno da je bila temelj opstanka Hrvata Bosne i Hercegovine.

Na trgovima više gradova u među kojima su Mostar, Široki Brijeg, Ljubuški zapaljene su svijeće u spomen sjećanja za vukovarske žrtve, a u mostarskoj Vukovarskoj ulici istaknut je veliki transparent s natpisom "Heroji se nikada ne zaboravljaju". Služene su i svete mise tim povodom.

U jeku najsnažnije srpske agresije na Hrvatsku, istoga dana kada je pao Vukovar, 18. studenog 1991., u Grudama je ustrojena Hrvatska zajednica Herceg-Bosne koja je bila temelj za obranu od nove agresije na Hrvate i Bosnu i Hercegovinu.

Tim povodom je u petak održana svečana akademija u Grudama na kojoj je istaknuto da su Hrvati obranili Bosnu i Hercegovinu.

"Kada analiziramo kroz povijest možemo reći da su upravo Hrvati i hrvatski političari bili za Bosnu i Hercegovinu kao samostalnu državu. Stoga danas trebamo naglasiti da nam nitko nema pravo osporavati naše zasluge za samostalnost BiH", rekao je predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić.

Svečanoj akademiji nazočili su brojni hrvatski dužnosnici iz Bosne i Hercegovine.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙