FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reeker: Sramotno ponašanje političara u BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 2. prosinca 2011.(Hina) - Američka administracija smatra sramotom političara u Bosni i Hercegovini to što se ni četrnaest mjeseci nakon provedenih izbora nisu uspjeli dogovoriti o novoj vlasti, potvrdio je zamjenik pomoćnika američke državne tajnice Philip Reeker.

"Prošlo je četrnaest mjeseci otkako su građani izašli na birališta i izabrali svoje predstavnike koji nisu obavili svoj posao i uspostavili Vijeće ministara kao osnovnu strukturu vlasti. To je doista nešto sramotno", izjavio je Reeker, navodi u petak sarajevski "Dnevni avaz".

Reeker je potvrdio kako SAD ne razmišlja o sazivanju neke nove mirovne konferencije o BiH, no istaknuo je kako njegova zemlja ostaje uključena u političke procese vezane uz uspostavu vlasti u BiH.

Rekao je kako američki veleposlanik u BiH Patrick Moon zajedno s visokim predstavnikom međunarodne zajednice Valentinom Inzkom i posebnim predstavnikom Europske unije Peterom Sorensenom pokušava utjecati na političare u BiH da napokon ispune obveze koje su preuzeli.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙