FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK traži zaštitu imovine klijenata investicijskih društava

Autor: dduk
ZAGREB, 2. prosinca 2011. (Hina) - Vijeće Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima Hrvatske gospodarske komore (HGK) pokreće inicijativu za izmjenu i usklađenje zakonodavnog okvira radi zaštite imovine klijenata investicijskih društava u slučaju likvidacije ili stečaja banke kod koje su pohranjena sredstva njihovih klijenata, priopćeno je iz HGK.

Tu zaštitu trebalo bi prema stajalištu Vijeća urediti isto kao što je Zakonom o tržištu kapitala određeno da novac i financijski instrumenti klijenata investicijskih društava ne ulaze u imovinu društva, likvidacijsku ili stečajnu masu niti mogu biti predmetom ovrhe u vezi potraživanja prema investicijskom društvu.

Povod za inicijativu Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK su događaji vezani uz prisilnu likvidaciju Credo banke odnosno blokada novca i financijskih instrumenta klijenata jednog investicijskog društva, člana Udruženja, kaže se u priopćenju.

Članice Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK su sva investicijska društva (brokerska društva, banke koje pružaju investicijske usluge, skrbnici), Zagrebačka burza, SKDD i Tržište novca, dodaje se.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙