FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani hrvatskog osiguranja od 13. do 15. studenog u Rovinju

Autor: tper
ZAGREB, 7. studenog 2011. (Hina) - Konferencija "Dani hrvatskog osiguranja" održat će se u Rovinju od 13. do 15. studenog u organizaciji Sektora za bankarstvo i druge financijske institucije i Udruženja osiguravatelja Hrvatske gospodarske komore (HGK), najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Konferencija se održava devetu godinu za redom i predstavlja središnje mjesto okupljanja osiguravateljne struke.

Na konferenciji će biti riječi o tržištu osiguranja nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju (EU), novostima na tržištu osiguranja s aspekta regulatora, a bit će predstavljena i iskustva Poljske na tržište osiguranja nakon što je postala članica EU-a, istaknula je predsjednica Udruženja osiguravatelja HGK Snježana Bertoncelj.

Jedna od tema konferencije bit će i financijska pismenost i zaštita potrošača u sklopu koje će biti održan i panel o ulozi medija u financijskom opismenjavanju stanovništva, a bit će riječi i o osiguravateljnim proizvodima, trendovima u razvoju proizvoda, upravljanju rizicima itd.

Zamjenik predsjednice Udruženja osiguravatelja HGK Igor Pureta osvrćući se na poslovanje u ovoj te procjene za iduću godinu kazao je kako su na razini industrije zadovoljni ovogodišnjim rezultatima, iako nisu dostigli ono što su željeli, a to je rast premije.

U prvih devet mjeseci ukupno je zabilježen pad premije za jedan posto u odnosu na prošlu godinu, u životnim osiguranjima 1,5 posto, a u neživotnim jedan posto.

Za 2012. nadaju se da će se ostvariti ono što su očekivali u 2011., zaostatak od jedan posto trebao bi prijeći u plus i čitava bi industrija osiguranja u 2012. trebala poslovati s porastom premije.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙