FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 11. studenog

Autor: dsta
ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 11. studenog.

DARUVAR - U povodu ulaganja koncerna Agrokor u projekt izgradnje turističko-rekreacijskog wellnes centra u Daruvaru, što će biti jedna od najvećih greenfield investicija u hrvatski turizam, na prigodnoj svečanosti bit će potpisano Pismo namjere. Kako je najavljeno, uz predsjednika koncerna Agrokor Ivicu Todorića, koji će potpisati pismo namjere, bit će prisutni i ministar turizma Damir Bajs te čelni ljudi Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Daruvara i Daruvarskih toplica (14,35 sati, Restoran Terasa Daruvarskih toplica, Julijev park 1).

OPATIJA - Završnog, trećeg dana rada 19. savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista "Ekonomska politika Hrvatske u 2012." govorit će se, uz ostalo, o aktualnim problemima i izlasku iz krize, gospodarskim projektima za sljedeće razdoblje, kao i pripremi hrvatskih tvrtki za ulazak u EU. Savjetovanje, koje je okupilo nekoliko stotina ekonomista, gospodarstvenika, predstavnika državnih tijela i institucija, završit će usvajanjem zaključaka. (9,30 sati, hotel Adriatic).

ZAGREB - Udruženje ugostitelja Zagreba održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljene aktivnosti tog udruženja i najavljen 24. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore 14. i 15. studenog u Dubrovniku. (10 sati, Etnografski muzej, Mažuranićev trg 14/I).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora i veleposlanstvo Nizozemske organiziraju seminar "Kako poslovati s Nizozemskom" s ciljem približavanja praktičnih aspekata poslovanja s tom zemljom i predstavljanja iskustava hrvatskih tvrtki koje posluju na nizozemskom tržištu (9 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ukupni desezonirani promet hrvatske industrije u ovogodišnjem rujnu porastao je za 9,4 posto u odnosu na kolovoz, dok je na godišnjoj razini, kalendarski prilagođen, povećan za 11,2 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom je na godišnjoj razini promet industrije na domaćem tržištu porastao za 4,7 posto, a na stranom tržištu za 28,9 posto. Podaci o novim narudžbama industrije pokazuju rast u rujnu u odnosu na kolovoz za 2,9 posto, a u odnosu na rujan prošle godine pad za 2,1 posto. Pritom su na godišnjoj razini narudžbe na domaćem tržištu pale za 19 posto, dok su saa stranih tržišta veće za 68,2 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙