FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Cameron kritizirao Clarksona

Autor: mhaj
LONDON, 1. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Britanski premijer David Cameron kritizirao je u četvrtak izjave voditelja emisije BBC-ja "Top Gear", Jeremyja Clarksona, koji je tijekom gostovanja u emisiji "The One Show" izjavio kako bi sve štrajkaše trebalo "pobiti pred njihovim obiteljima".

51-godišnji Clarkson, čija je osobnost uvelike donijela popularnosti emisije "Top Gear", u srijedu je u emisiji "The One Show" izjavio: "Sve bih ih pobio. Izvukao bih ih sve van i smaknuo pred njihovim obiteljima!" Također je rekao da mu nije jasno "kako mogu štrajkati kad su im zajamčene mirovine dok ostali moraju zarađivati za život".

Dio publike se smijao, no voditelji emisije bili su neugodno iznenađeni njegovim komentarima. Clarkson se nije zaustavio na tim izjavama. Rekao je i kako zna kasniti jer se ljudi bacaju pod vlakove: "Ponekad koristim vlak kad idem do Londona i vlak uvijek stane u Readingu. Uvijek je tako zato što se netko baci pod vlak i pogine. Razmislite zašto smo stali - jer smo udarili nekoga? Koji je smisao zaustavljanja? Njima neće biti bolje!"

Njegovi komentari odmah su izazvali ljutite reakcije BBC-jevih gledatelja te jednake komentare na Twitteru. BBC se po završetku emisije ispričao uz napomenu da Clarkson povremeno znade prekoračiti granicu nastojeći biti duhovit.

U četvrtak se Clarkson javno ispričao zbog svojih komentara svima koje je njima uvrijedio. "Ni u jednom trenutku mi namjera nije bila da me se shvati ozbiljno, a to se moglo vidjeti po kontekstu. Ukoliko smo BBC i ja nekoga uvrijedili, sretan sam što se imam priliku ispričati", rekao je Clarkson za BBC news u četvrtak.

Cameron, koji je voditeljev prijatelj, u programu Good Morning ITV-ja izjavio je kako je "siguran da Clarkson nije tako mislio".

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙