FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija zatvara iransko veleposlanstvo u Londonu

Autor: vmrs
LONDON, 30. studenoga 2011. (Hina/Reuters) - Britanija je u srijedu zapovjedila hitno zatvaranje iranskog veleposlanstva u Londonu, a nakon napada prosvjednika zatvoreno je i britansko veleposlanstvo u Teheranu.

"Iranski otpravnik poslova u Londonu obaviješten je da zahtijevamo hito zatvaranje iranskoga veleposlanstva u Londonu, a sve iransko diplomatsko osoblje mora u idućih 48 sati otići iz Ujedinjenoga Kraljevstva", rekao je britanski ministar vanjskih poslova William Hague pred parlamentom.

"Zatvorili smo britansko veleposlanstvo u Teheranu. Odlučili smo evakuirati svoje osoblje i posljednji članovi osoblja koji su iz Britanije već su otišli iz Irana", dodao je.

Norveška je odlučila zatvoriti veleposlanstvo u Teheranu zbog sigurnosnih razloga, izvjestila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova, Hilde Steinfeld.

Odluka je donesena u utorak navečer nakon napada prosvjednika na britansko veleposlanstvo. Norveško diplomatsko osoblje još nije evakuirano iz Irana, javljaju agencije.

(Hina) xvm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙