FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediji proganjaju nevinog osumnjičenika za ubojstvo

Autor: nbar
LONDON, 28. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Umirovljeni učitelj Chris Jefferies kazao je u ponedjeljak u istrazi o standardima medija kako ga tabloidi "besramno proganjaju i sotoniziraju" otkako je osumnjičen da je ubio Joannu Yeates, koja se bavila uređenjem okoliša i hortikulturom.

Jefferies, koji je unajmio Joannu Yeates, kazao je da se nalazi u svojevrsnom "kućnom pritvoru" zbog "lova na vještice" kojem je podvrgnut od medija, nakon što je prošlog Božića uhićen.

Tijekom istrage je kazao da je krivo opisan kao prijatelj pedofila, ispitivan je o svojoj seksualnosti a čak je i pisano da je promijenio izgled.

"Mediji su pokrenuli kampanju kako bi se ocrnio moj lik objavljivanjem niza vrlo ozbiljnih navoda o meni koji su bili potpuno netočni", kazao je.

Prošli mjesec zbog tog je ubojstva uhićen nizozemski inženjer Vincent Tabak a osam novina moralo je platili veliku odštetu Jefferiesu, dok su Daily Mirror i Sun proglašeni krivima na sudu.

Istragu o medijima naredio je britanski premijer David Cameron u srpnju zbog afere oko tabloida News of the World, koji je bio dio medijskog carstva Ruperta Murdocha.

(Hina) xnab ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙