FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cameron u petak u Bruxellesu i Berlinu

Autor: svuk
BRUXELLES, 18. studenog 2011.(Hina) - Britanski premijer David Cameron razgovarao je u petak ujutro u Bruxellesu s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem, a nakon toga otputovao je u Berlin gdje će se sastati s kancelarkom Angelom Merkel.

Nakon sastanka u Bruxellesu nije bilo izjava, a iz ureda britanskog premijera novinarima je podijeljeno kratko priopćenje.

Cameron i Barroso "razgovarali su o nizu tema uoči predstojećeg sastanka Europskog vijeća u prosincu. Složili su se da treba dati prioritet odlučnom djelovanju kako bi se osigurala stabilnost eurozone te mjerama za gospodarski rast i zapošljavanje. Istaknuli su središnju važnost daljnjeg razvoja jedinstvenog tržišta kako bi se iskoristio njegov puni potencijal za rast u interesu građana i poduzeća u EU-u, a posebice kako bi se pomoglo malim i srednjim poduzećima", kaže se u priopćenju.

Cameron ima dijametralno suprotna stajališta od Njemačke i Francuske u pogledu rješavanja postojeće krize. Britanski premijer se zauzima da se postojeća kriza iskoristi kako bi se određene ovlasti koje su prenesene na europske institucije vratile u nacionalno okrilje, dok s druge strane Berlin i Pariz rješenje vide u još tješnjim integracijama, pogotovo eurozone.

(Hina) xsv ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙