FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 14. studenoga

Autor: dsta
ZAGREB, 14. studenoga 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 14. studenoga:

ROVINJ - Počinju Dani hrvatskog osiguranja, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva financija. Prvog dana skupa glavna tema je tržište osiguranja nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Bit će riječi i o financijskoj pismenosti i zaštiti potrošača te trendovima razvoja osiguravateljskih proizvoda (10,00 sati, Hotel Lone, Luje Adamovića 31).

DUBROVNIK - Na tradicionalnom, 24. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore raspravljat će se o aktualnim pitanjima hrvatskog ugostiteljstva kao dijela turističke ponude i turizma. Očekuju se i prijedlozi poticajnih mjera za razvoj tog sektora i obrtništva u cjelini. (10,00 sati, Hotel Valamar Lacroma, Iva Dulčića 34).

ZAGREB - Izaslanstvo kineske pokrajine Sichuan sastat će se u sklopu posjeta Hrvatskoj s čelnicima Hrvatske gospodarske komore. U kineskom izaslanstvu bit će predstavnici najveće telekomunikacijske i građevinske tvrtke te najveće banke pokrajine Sichuan. Kinesko izaslanstvo bit će upoznato s trenutnim gospodarskim stanjem i investicijskom klimom u Hrvatskoj s naglaskom na investicijske projekte (11 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u rujnu u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija bilo zaposleno 224.379 osoba, što je 4,3 posto manje nego u kolovozu, objavio je Državni zavod za statistiku. Pritom je u obrtu bilo 201.526 zaposlenih, a u slobodnim profesijama 22.853. Broj zaposlenih u odnosu na kolovoz pao je u 15 područja djelatnosti i kreće se od 0,1 posto u građevinarstvu do 14,7 posto u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane. U četiri područja djelatnosti - poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, rudarstvo i vađenje, informacije i komunikacije te obrazovanje - broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama je u porastu koji se kreće od 0,1 do 2,3 posto.

dežurni urednici:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Damir Margetić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙