FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuvajtska policija palicama rastjerala prosvjednike

Autor: akoz
KUVAJT, 23. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Kuvajtska policija u srijedu je palicama rastjerala prosvjednike koji su skandirali slogane protiv premijera pri čemu je ozlijedila jednog oporbenog zastupnika dok se skupina Kuvajćana tražena zbog provaljivanja u zgradu parlamenta prošlog tjedna predala policiji, rekli su svjedoci.

Tužitelji su naredili uhićenje 45 osoba nakon što su se prošlog tjedna prosvjednici, među kojima je bio oporbenih zastupnika, silom probili u parlament dok su stotine ljudi izvan zgrade tražile ostavku premijera šeika Nasera al-Mohmada al-Sabaha zbog optužbi za korupciju koje on odbacuje.

U srijedu je policija palicama rastjerala prijatelje i rođake traženih koji su se okupili pred zgradom policije pjevajući nacionalnu himnu, uzvikujući "narod želi pad premijera" i "odlazi", rekli su svjedoci.

Policajci su ljude odgurali od zgrade, rekli su svjedoci i dodali da je oporbeni zastupnik Jaman al-Harbiš ozlijeđen u gužvi. Drugi je svjedok rekao da su prosvjednici silom pokušali ući u zgradu ne osvrćući se na pozive da odu.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙