FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muslimanska braća bojkotirat će prosvjed u Egiptu

Autor: bnov
KAIRO, 22. studenog 2011. (Hina/AFP) - Muslimanska braća Egipta, najbolje organizirana politička snaga u zemlji, objavila su da neće sudjelovati u masovnom prosvjedu u utorak na Trgu Tahrir u Kairu protiv vojne vlasti.

Stranka slobode i pravde, proizašla iz Muslimanske braće, objavila je da do odluke dolazi zbog "zabrinutosti da se narod ne povede u nove krvave sukobe sa stranama koje priželjkuju tenzije", piše u priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer na njihovoj Internet stranici.

Odnosi se to na tri dana krvavih sukoba snaga reda i prosvjednika protiv vojne vlasti uvedene nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka, u kojima je 26 osoba izgubilo život u zemlji, posebice na središnjem kairskom trgu Tahrir.

Stranka slobode i pravde pozvala je Vrhovno vijeće oružanih snaga, na vlasti nakon pada Mubaraka, da krivično goni počinitelje "strašnih zločina" i zaustavi "prolijevanje krvi".

Egipatska vlada podnijela je ostavku Vrhovnom vijeće nakon nasilja koje podsjeća na ono koje je dovelo do narodne pobune protiv Hosnija Mubaraka početkom godine.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙